Telekom Veszprém

2011.10.22. 02:56

A mai meccs fő kérdése: vonal felett vagy alatt?

Veszprém - Az orosz válogatott gerincét adó Csehovszki Medvegyi együttesével csap össze ma délután az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Horváth Gábor

A B csoport harmadik helyezettje fogadja a negyediket a ma 16.15-kor kezdődő mérkőzésen a Veszprém Arénában. Az MKB két győzelemmel és egy vereséggel áll, míg a Csehovszki idén még nem nyert a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban, Vladimir Maximov csapata két döntetlen mellett egyszer kikapott. Emiatt mindkét gárda átlagon felüli motivációval készül az összecsapásra.

- Rendkívül fontos meccsről van szó. Most eldől, hogy ki tartozik majd a csoport élmezőnyébe és melyik alakulat lesz az, akinek rendkívül nehéz körülmények között a továbbjutásért kell majd küzdenie. Az egyik csapat vonal feletti, a másik vonal alatti lesz - nyilatkozta a Naplónak Mocsai Lajos.

A veszprémi szakvezető elmondta: az oroszok játékstratégiája sajátos és szokatlan.

- Fizikálisan magas szinten képzettek, hatvan percig képesek ugyanabban a tempóban kézilabdázni. A legfontosabb feladatunk az, hogy átjátszuk a védőjátékukat. Figyelünk kell rá, hogy a nyitott védelmük sokszor egészen a félpályáig szorítja vissza az irányítót. Emellett szükséges kontroll alatt tartanunk a legveszélyesebb játékosaikat. Mindez precíz és kreatív kézilabdát igényel.

Mocsai Lajos kiemelte: a Csehovszki kiválasztott, kiválogatott alakulat, amelynek játékosai az orosz nemzeti együttes gerincét adják.

- Borzasztóan kiegyenlített a hatosunk, nem véletlenül hívják halálcsoportnak. Az vendégek hatalmas motivációval érkeznek, azonban mi szintén kiemelt elszántsággal lépünk pályára. Óriási jelentősége lesz a csarnokban uralkodó pozitív hangulatnak, amely hatalmas plusz energiát adhat csapatunknak - jelentette ki a veszprémi mesteredző, aki hozzátette: a bokatörés után gyógyuló Fazekas Nándor kivételével mindeki rendelkezésre áll a keretből.

- Vannak kisebb egészségügyi problémák, de az összes játékos bevethető állapotban van. Tervezett munkát végeztünk a héten és minden előírt feladatot sikerült jól megvalósítani. Bizakodó vagyok, bízom benne, hogy mindenki maximális odadással lép pályára.

A Csehovszki Medvegyi évek óta egységes, stabil játékoskerettel rendelkezik, de a legismertebb név idén nyáron igazolt a csapathoz. A veterán szélső Eduard Koksharov többek között olimpiai és világbajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes, mellette a belorusz Siarhei Harbok és az ukrán Sergiy Shelmenko emelhető ki.

A ma 16.15-kor kezdődő találkozóról a Napló-Online élőben tudósít.

A csoport további programja, vasárnap, 15.00: Targi Kielce - Bjerringbro-Silkeborg, 15.30: Füchse Berlin-Atletico Madrid.

 

A korábbi döntős idén még nyeretlen

Ahogyan azt már fenti cikkünkben is említettük, a 2010-ben a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe bejutó Csehovszki Medvegyi ebben a szezonban még nem nyert mérkőzést a kupasorozatban. Az oroszok az első körben hazai pályán ikszeltek a Berlinnel, idegenben szintén döntetlent játszottak Madridban, míg legutóbb egygólos vereséget szenvedtek otthon a Kielce ellen. Az MKB Veszprém eddig könnyedén verte a Kielcét és a Silkeborgot, míg Madridban kikapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!