Telekom Veszprém

2011.11.17. 18:59

Megkönnyebbülten: A rókák alaposan beleszaladtak a csapdába

Berlin - Boldog és megkönnyebbült családként tért vissza a német fővárosból a veszprémi férfi kézilabdacsapat és kísérete. Az MKB simán győzte le a Füchse együttesét, ami bizony sokakat meglepett.

Horváth Gábor

Volt valami fojtott pesszimizmus a levegőben. Ültünk a Max Schmeling Arénába tartó buszon, és természetesen ekkor már nem Berlin korábban megcsodált nevezetességei, hanem a közelgő összecsapás volt a téma.

A veszprémi szurkolók jókedvével persze ezúttal sem volt semmi gond, de a kedvenceiket a német fővárosba elkísérő drukkerekből most hiányzott a megszokott magabiztosság és lelkesedés.

Mindez persze elsősorban az ellenfélnek volt köszönhető. A Füchse Berlin második helyen áll a világ legerősebb bajnokságának, a Bundesligának a tabelláján, a Bajnokok Ligájában egyáltalán nem érződik, hogy idén újonc az alakulat, ráadásul a nyári felkészülés alatt a németek komoly verésben részesítették az MKB-t.
 
- Belesétáltak a  csapdába - fogalmazott viccelődve a meccs után Csoknyai István edző, aki éppen arra utalt, hogy a Berlini Rókák  a  nyári tapasztalatokból kiindulva elhitték, hogy nagyobb játékerőt képviselnek, mint a magyar bajnok.



Az előzmények tehát egyértelműen a vendégek malmára hajtották a vizet: a bakonyi csapat óvatos, a Füchse pedig kissé elbizakodott, s így könnyelmű lett.
Az MKB taktikus kézilabdával, ellenfele gyenge pontjait maximálisan kihasználva nőtt szerda este a berliniek fölé. A veszprémiek csapatként nyújtottak kiválót, ugyanakkor egyénileg is kiemelhető jó néhány játékos. Alilovic ismét remekül védett, alaposan elbizonytalanítva a németeket, Iváncsik Tamás rendkívül koncentráltan kézilabdázott a szélen, Terzic szinte felülmúlta önmagát, Perez teljesítményére pedig már nem nagyon lehet újabb pozitív jelzőket kitalálni. Rajtuk kívül a Császár-Ilyés-Vujin trió is kiemelkedőt nyújtott. Mindez bőven elegendő volt ahhoz, hogy az ünnepelni érkező hatezer Füchse-szimpatizáns lógó orral távozzon az arénából. A mintegy százfős bakonyi drukkerhad viszont örömittasan tombolt a lelátón, majd a kijáratnál többen szinte majdnem szó szerint a győztesek nyakába ugrottak.

A találkozót követően Mocsai Lajos vezetőedző hangsúlyozta: sikerült kiválóan felkészülni a németek játékából, s a taktikai tervet a csapat csaknem maradéktalanul valóra is váltotta. A berliniek elismerték, hogy a vendéggárda együttesük fölé nőtt, hozzátették: ezen az estén semmi nem jött össze nekik. A korábban két évig Németországban légióskodó Ilyés Ferenc örömét fejezte ki. - Kétszer játszottam már itt a Lemgóval. Tisztában voltunk vele, hogy a Berlin egy topcsapat. Nehéz meccsre számítottunk és így is volt. Szerencsére jól védekeztünk és Alilovic is remek napot fogott ki. Nagyon örülök, hogy sikerült idegenben nyernünk - nyilatkozta a magyar válogatott átlövő.

Az MKB sikerével megerősítette második helyét a BL B csoportjának tabelláján. Szerda esti eredmények: Füchse Berlin-MKB Veszprém 24:29, Targi Kielce-Atletico Madrid 29:37. Vasárnap: Silkeborg-Csehovszki Medvegyi. Az állás: 1. Atletico 9 pont, 2. MKB 8, 3. Berlin 5, 4. Kielce 4, 5. Csehovszki 2, 6. Silkeborg 0.
A bakonyiak legközelebb szombaton Gyöngyösön lépnek pályára, majd november 27-én a berlinieket fogadják a Veszprém Arénában.


Berlin, a retro metropolis

Kétségkívül Berlin Európa egyik legkülönlegesebb fővárosa. A település természetesen máig magán hordozza a több évtizedes kettéosztottságot, és figyelemre méltó, ahogyan ebből a történelmi szégyenfoltból a helyiek számos előnyt kovácsolnak. Szinte minden a falról szól, az egykori Kelet-, illetve Nyugat-Berlint elválasztó betonmonstrum megmaradt maradványai több helyütt is turisztikai célpontként szolgálnak.

A már lebontott fal és az azt annak idején szegélyező senki földje helyét pedig eurómilliárdos óriásberuházásokkal hasznosították. Ott, ahol a szögesdrótok árnyékában töltött fegyverű katonák posztoltak, most modern felhőkarcolók magasodnak. A múlt hibáira alapozva épült szép jelen. Irigylésre méltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!