Telekom Veszprém

2012.11.26. 15:03

Jó kis meccs volt

Veszprém - Jó kis mérkőzést játszott az MKB Veszprém KC szombaton hazai pályán a svéd bajnok ellen. Bár a Sävehof az összecsapás jelentős részében remek partnernek bizonyult, a bakonyi alakulat utolsó idei Bajnokok Ligája-fellépésén is begyűjtötte a két pontot.

Horváth Gábor

Tíz góllal (34:24) győzte le a Bajnokok Ligája  csoportkörének hatodik fordulójában a Veszprém a Sävehof csapatát, de az eredmény ugyanúgy csalóka, mint az egy héttel korábbi, idegenbeli, szintén tízgólos siker.

Nem mintha az MKB nem lenne ennyivel jobb északi riválisánál, viszont a nagyarányú győzelem nem tükrözi hűen a küzdelmet és a befektetett munkát.

Carlos Ortega együttese jó taktikával, egységes csapat-teljesítménnyel és egy sor nagyszerű egyéni produkcióval rukkolt elő a végsőkig kitartó göteborgiak ellen. A bakonyiak hatodik mérkőzésükön is hibátlanok maradtak és négy pont előnnyel vezetik azt a csoportot, amelyben a BL előző kiírásának arany- és ezüstérmese is helyet kapott. Nagy Lászlóék a naptári év utolsó BL-meccsén, szombaton a szlovén Celje otthonában lépnek pályára.

 




Az iráni idegenlégiós, a fiatal Jamali négyszer mattolta a svédek kapusát a szombati BL-mérkőzésen (Fotó: Orosz Péter)



- A celjei találkozó teljesen más lesz, mint a két csapat két hónappal ezelőtti meccse. Nagyon kemény ütközetre számítok. Mindenképpen első helyen szeretnénk végezni a csoportunkban, és ehhez nyernünk kell Szlovéniában is - vélekedett Ortega mester. Az MKB spanyol szakvezetője az idei utolsó hazai fellépést követően külön is kiemelte alakulata fantasztikus közönségét, amelynek támogatására Celjében is számíthat a gárda, hiszen csaknem ezer Veszprém-drukker utazik a közelben rendezendő találkozóra. Laluska Balázs szerint is nehéz dolguk lesz az év utolsó BL-meccsén.  

- Tanulnunk kell abból, hogy a Kiel kikapott Celjében. Nagyon jól fel kell készülnünk és maximális odafigyeléssel kell játszanunk - nyilatkozta a Savehof ellen három gólig jutó játékos, aki hozzátette: a héten igyekeznek kijavítani a svédek elleni meccsen elkövetett hibákat. Az MKB szárnyalása alaposan felkorbácsolta a csapat szurkolóinak fantáziáját, akik már BL-győztesként látják kedvenceiket, de az optimizmus nemcsak a drukkerek elfogultsága. Erre bizonyíték Magnus Johansson Sävehof-edző vélekedése: - Szerintem a Veszprém helye mindenképpen a négyes döntőben van ebben a Bajnokok Ligája-szezonban. A magyar bajnok remek irányítókkal és szélsőkkel rendelkezik, minden poszton több azonos tudású játékos áll rendelkezésre, és hát nem utolsósorban ott van Nagy László is, Ortega pedig kiválóan felkészítette őket.



Három hibátlan alakulat maradt még

Három százszázalékos csapat maradt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája mezőnyében. Az MKB Veszprém KC mellett a lengyel Kielce és spanyol Barcelona mérlege hibátlan hat kör után. Előbbi kettő már biztosan csoportelsőként telel. Az utolsó idei fordulóban a veszprémiek csoportjában THW KielAtletico Madrid rangadót rendeznek, ami az előző BL-finálé visszavágója. Ahogyan említettük, az MKB Szlovéniában zárja az esztendőt, a Pick Szeged pedig otthon fogadta a Zágrábot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!