Telekom Veszprém

2014.05.06. 09:10

Spanyolos lesz a döntő

Veszprém - Két remek eredménnyel a háta mögött továbbra is maximálisan kell koncentrálnia az MKB-MVM Veszprém KC-nak, amely szerda este a Pick Szegedet fogadja a kézilabda NB I bajnoki döntőjének első mérkőzésén.

Horváth Gábor

Carlos Ortega vezetőedző (a korábbi Magyar Kupa siker alkalmához hasonlóan) a Paris Saint-Germain elleni győztes Bajnokok Ligája negyeddöntőt követően is felhívta a figyelmet arra, hogy csapata még nem érte el kitűzött célját, hiszen a legfontosabb időszak hátravan a szezonból.

- Nagy lépést tettünk előre, de természetesen nem szeretnénk itt megállni. A folytatásban is keményen kell dolgoznunk, és koncentrálnunk az előttünk álló feladatokra - mondta a bakonyiak spanyol szakvezetője, aki kiemelte: a Szeged igencsak kemény ellenfél.

Valóban, ahogyan arról már a héten említést tettünk, a Veszprém és a Szeged ebben a szezonban rendkívül kemény és kiegyenlített csatákat vívott egymással. Ami a címeket illeti, az MKB-MVM 1:0-ra vezet, hiszen a Magyar Kupa pécsi döntőjében legyőzte legnagyobb hazai riválisát.

Nagyék (19-es) védekezése a szerdai mérkőzésen is döntő lehet. Érdekesség, hogy a vetélytárs Szeged is a hátsó stabilitásra törekszik (Fotó: Penovác Károly)

A bakonyiaknak a bajnoki címvédésre is jó esélyük van, hiszen alapszakasz-győztesként pályaelőnnyel várják az egyik fél második sikeréig tartó párharcot, azaz a csata a hosszú ideje bevehetetlen Veszprém Arénában kezdődik idén is. Ortega mester nem számíthat Iman Jamalira, aki a múlt héten súlyos sérülést szenvedett. Az iráninak elszakadt a keresztszalagja, és ezzel úgy tűnik, véget ért a szezonja. A keret többi tagja remélhetőleg bevethető lesz a következő nagyon fontos egy hónapban.

Ami az ellenfelet illeti, a Tisza-partiaknak is akad hiányzójuk, a svéd légiós, Jonas Kallman, valamint Gidai Máté bajlódik sérüléssel. A Szeged magabiztosan jutott túl a Csurgó elleni bajnoki elődöntőn, ráadásul a csapat az EHF-kupában négyes döntőbe jutott. Mindeközben zajlik a keret megerősítése, legutóbb az épp Veszprémbe készülő Mikler Roland kapus helyére a lengyel válogatott Piotr Wyszomirskit igazolta le a Pick. Juan Carlos Pastor együttese tehát a veszprémiekhez hasonlóan jó passzban van.

A vendégek eltökéltek, s minden erejükkel azon lesznek, hogy akarattal és egységgel behozzák a játékerőben lévő különbséget. Az összecsapást emellett az teszi különlegessé, hogy újra szembekerül egymással a két igen hasonló spanyol taktika. Mindkét vezetőedző a stabil védekezésre helyezi a hangsúlyt.

A legutóbbi veszprémi összecsapást követően Pastor úgy nyilatkozott, hogy sokat kell még együttesének fejlődnie ahhoz, hogy az arénában nyerni tudjon. Persze ez kötelező szerénységnek is vehető, hiszen a világbajnok tréner azt már rövid regnálása alatt elérte, hogy a két csapat rendre kiegyenlített harcot vív.

 

Kedden érkezett meg a szegedi csapat

A Pick Szeged már kedden útra kelt, és az éjszakát Balatonfüreden töltötte. A mérkőzés szerda este nyolc órakor kezdődik. A párharc második találkozója vasárnap (kezdés: 19.15) lesz Szegeden. A harmadik meccsnek egyelőre nincs időpontja, a bakonyi drukkerek abban bíznak, hogy nem is lesz szükség harmadik összecsapásra, ugyanis kedvenceik két sikerrel rövidre zárják a viadalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!