Telekom Veszprém

2014.11.28. 12:15

Vajon a Medvék megszerzik a Veszprém skalpját?

Veszprém - Az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttes skalpja, hétről, hétre értékesebb a Bajnokok Ligájában. A C csoportban már mindenki erre hajt, a szombati ellenfél, az orosz Csehovszki Medvegyi is.

B. Virág Rita

– Jól tudjuk, hogy a veretlenségünk már minden ellenfelünknek csípi a szemét, óriási motivációs tényező lett a Veszprém skalpjának megszerzése – vélekedett Carlos Ortega, a bakonyi együttes spanyol szakvezetője, aki a minap további két évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését a klubbal. – Tisztában vagyunk vele, hogy mindenki ellenünk akar bizonyítani és nyerni. Nekünk ezért különösen oda kell figyelnünk, hiszen hazai pályán mindenképpen szeretnénk megőrizni a veretlenségünket.

A tréner kifejtette, az oroszok nyitott védekezése igen hatékony, hiszen sok labdát és könnyű gólt szereznek. Erre játékosaival kifejezetten készültek a héten.

A Csehovszki jelenleg csak hatodik helyen áll a C jelű csoportban. Eddig egyetlen pontot szerzett, a francia Montpelliert tréfálta meg, ráadásul saját pályáján, így az ott elért 32:32-es döntetlen különösen értékes.

Mirsad Terzic, a veszprémiek balátlövője is arra hívta fel a figyelmet, hogy a franciák ellen igazán jól kézilabdáztak a „Medvék" és bár a pontszerzésük igazi meglepetés volt, éppen emiatt nem szabad félvállról venni őket.

– Az első fordulóban mi is megszenvedtünk ellenük, ami azt jelzi, résen kell lennünk a meccs elejétől a végéig. Miután itthon játsszunk, hazai közönségünk előtt, ezért nem is tudok más eredményt elképzelni, mint a győzelmet – nyilatkozott a bosnyák válogatott.

Carlos Ruesga, a veszprémiek spanyol irányítója azt emelte ki, az orosz csapatok ellen mindig nagyon nehéz játszani és nyerni, kellemetlen stílusuk miatt:

– A Bajnokok Ligájában soha nem beszélhetünk könnyű összecsapásról, még több gólos, fölényesnek tűnő győzelem esetén sem. A Medvegyi is egyre jobban elkapja a fonalat, bár ez az eredményességén még kevésbé mutatkozik meg. Azt gondolom, nekünk arra kell törekedni, hogy minél jobb csapat legyünk és minél jobban játszunk. A terveink megvalósításához ez a meccs is kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!