Telekom Veszprém

2015.05.09. 17:41

Mikler Roland világklasszis produkciót nyújtott

Szeged – Mikler Roland fantasztikus teljesítményével, magabiztos győzelmet aratott idegenben is a bajnoki címvédő Veszprém Szegeden a férfi kézilabda NB I rájátszásában, így pályaelőnnyel kezdheti jövő szombaton a finálét.

B. Virág Rita

Szeged-Veszprém 25:31 (13:15)

Szeged, 4000 néző. V.: Herczeg, Südi. Szeged: Wyszomirski – Prodanovic 4, Zubai 2, Kallman 6, Blazevic, Ilyés 1 , Bombac.  Csere: Sierra (kapus), Balogh 1, Ilyés, PARRONDO 5 (5), Vranjes 1, Robledo 1, ANCSIN 4. Edző: Juan Carlos Pastor.

Veszprém: MIKLER – Gulyás 1, NAGY 4, Chema 1, SULIC 8, Ilic 4 (2), Iváncsik 4. Csere: Alilovic (kapus), Terzic, SCHUCH, Ugalde, Zeitz 2, Lékai 2, Nilsson 2, Marguc 3. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

Veszprémi belemenéssel, majd Mikler védésével indult a csúcsrangadó. Az első találatot Sulic szerezte a 3. percben. Gyors indítás végén Prodanovic egalizált. Hiába szerzett labdát Prodanovic, Kallman második ziccerét is megfogta Mikler.

Mikler bemutatta negyedik védését is, aztán Sulic duplázott (2:4).

Nem sokáig örülhetett a vendég együttes, mert a Tisza-partiak pillanatok alatt zsinórban hármat vágtak (11. perc: 5:4). Sulic már negyedik találatát szerezte, sőt Nagy labdaszerzését követően Gulyás ziccerével ismét a bakonyiaknál volt az előny (5:6).

Óriási volt a tempó, potyogtak a gólok, Sulic ziccere után Kallman is betalált (18. perc: 8:8).

Megjöttek a veszprémi átlövések is, Nagy után Ilic bombázott Wyszomirszki kapujába. Jó védekezés után Zeitz is eredményes volt, s 8:11-nél Pastor edző azonnal időt kért.

Nagy bombájával már négyre hízott a differencia, Wyszomirszki helyett Sierra érkezett a kapuba, majd Ancsin faragott a hátrányon (23. perc: 9:12).

Ilic kiállítása sem zavarta meg a veszprémieket, Parrondo hétméteresét követően Nagy góljának tapsolhattunk (10:13). Sulic megállíthatatlan volt, ahogy Ancsin is elképesztő gólt szerzett. Kallman befutása után már csak egy volt közte (30. perc: 13:14). Sulic még megszerezte a nyolcadik gólját is, aztán véget ért a félidő (13:15).

Mikler remek védéseivel folytatódott a térfélcsere után a mérkőzés. Iváncsik robogott végig a baloldalon, aztán Chema cikázott végig a szegedi védők között (33. perc: 13:17).

A hazaiak képtelenek voltak Mikler kapujába találni, még Schuch kiállítása után sem. Ancsin saját térfeléről talált be az üres veszprémi kapuba, miután Marguc vészkapusként helyettesítette Miklert. Visszaküzdötte magát a házigazda kettőre (38. perc: 16:18), ám miután Kallman ziccerét hárította Mikler, Iváncskik hűtötte le a szegedi kedélyeket.

Újra emberhátrányba került a Veszprém, s Kallman az üres kapuba bevágta, Zeitz azonban gyorsan válaszolt (41. perc: 18:20).

Zeitz két percével kettős előnyben támadhatott a Szeged, azonban a szenzációs Mikler eszén nem lehetett túljárni.

Prodanovic egyre hozta fel övéit, ráadásul Kallman egyenlített (20:20).

Hosszú percekig 21:22-n álltak a küzdő felek, azonban Ilic váratlan átlövése és Iváncsik góljával ismét háromra nőtt a címvédő előnye (51. perc: 21:24).

A hajrában sikerült teljesen megtörni a szegedieket, a hazaiak védelme korántsem zárt olyan jól, mint eddig, amit a Veszprém könyörtelenül kihasznált, ráadásul Mikler teljesen elbizonytalanította a Tisza-parti támadókat (55. perc: 24:28).

Az utolsó öt percet 3:1-re hozta a bajnok, így idegenben is meggyőző sikerrel, veretlenül nyerte a rájátszást.

Ezzel eldőlt, hogy a címvédő pályaelőnnyel kezdheti a bajnoki finálét, amely az egyik fél két győzelméig tart majd.

Juan Carlos Pastor: - Rengeteg kontrát nem tudtunk belőni, sokkal tapasztaltabbak a második félidőben, a 45. perc környékén döntötte el a Veszprém a rangadót.

Ancsin Gábor: - Az első félidőben gyengén védekeztünk, a gyors lerohanásokat szerettük volna elkerülni, de nem sikerült. A második játékrészben nem találtuk Miklerrel szemben az ellenszert. Sajnos előnyből sem tudtunk betalálni. Jobban kell koncentrálnunk a döntőben.

Carlos Ortega: - Mikler szuper volt ma, nagyon jól védett. Ez volt az egyik legnagyobb különbség a két csapat között. A másik döntő pont ma este pedig az volt, hogy a  végjátékba fegyelmezettebben érkeztünk.

Mikler Roland: - A csapat érdeme ez a siker. Fantasztikusan védekeztünk, a támadójátékunk a második félidőben kicsit döcögött. Szerencsére akkor tudtunk újítani, amikor a legfontosabb volt. Nagyon készültem erre a mérkőzésre, plusz motivációval léptem pályára, mindent kiadtam magamból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!