Telekom Veszprém

2015.10.15. 13:16

Köln emléke kitörölhetetlen - A német bajnok, THW Kiel látogat szombaton a veszprémiekhez

Veszprém – Bármi történjen, a THW Kiel mindig a legnagyszerűbb csapatok közé fog tartozni – vélekedett a szombati Bajnokok Ligája csoport rangadó előtt Aron Palmarsson, az éppen a német sztáralakulattól érkezett irányító-átlövő.

B. Virág Rita

Az MVM Veszprém férfi kézilabda együttese a tavaly májusi négyes döntő előtt kifejezetten kellemetlen emlékeket őrzött a THW Kiel alakulatáról.

A német bajnok, háromszoros BL-győztes gárda az elmúlt években rengeteg galibát okozott a magyar csúcstartónak. Három évvel ezelőtt például a legjobb nyolc között búcsúztatta a Kiel a bakonyiakat, két elképesztően szoros és izgalmas találkozón. A tengerparti városban 32:31 volt a végeredmény, ám a Palmarssonnal, Vujinnal és Iliccsel felálló németek a Veszprém Arénában is nyerni tudtak 29:28-ra, így ők jutottak tovább.

Aztán jött a 2013/14-es évad, amikor először jutott be a Final Fourba a Veszprém, s ott az elődöntőben, többek között Palmarsson hét góljával 29:26-ra maradt alul.

Májusban aztán fordult a kocka: egy igazán színvonalas, a kézilabda magasiskoláját felvonultató mérkőzésen, könnyfakasztó és fantasztikus sikert ért el Carlos Ortega legénysége, s bár Palmarsson kilencet vágott, a döntőbe a magyarok jutottak (31:27).

A veszprémiekhez a nyáron érkezett az izlandi irányító-átlövő, Aron Palmarsson először lép pályára volt csapata ellen.

– Nem tagadom, nagyon izgatott vagyok, és már nagyon várom a szombati összecsapást – kezdte a 25 éves fiatalember, aki a THW Kiel színeiben kétszer nyert már Bajnokok Ligája trófeát. – Ugyan az évad elején kicsit bukdácsolt egykori csapatom, de úgy érzem, egyre jobban magukra találnak a srácok. Sőt, a BL előző fordulójában kifejezetten jól játszottak, Plockban remek sikert arattak, ami bennünket is óvatosságra int.

Sokan nem tudják, de Palmarsson a múlt héten betegség miatt csak néhány percet tudott játszani a török Besiktas ellen. Az irányítót olyannyira levette lábáról a nyavalya, hogy az is csoda volt, hogy egyáltalán pályára lépett.

– A Besiktas ellen nem hoztunk valami jó formát, s a Kiel ellen biztosan nem engedhetünk meg hasonlóan gyenge játékot. Bármi is történjen, a THW Kiel mindig is Európa legjobbjai közé tartozik, s ellene csakis száz százalékos odafigyeléssel és koncentrációval kézilabdázhatunk. Sokkal jobban kell teljesítenünk, mint eddig bármikor – hangsúlyozta az izlandi, aki azt is megjegyezte, csalódott lenne, ha nem a BL-címre törő Veszprém szerezné meg a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!