Telekom Veszprém

2016.04.05. 11:20

Hatan maradtak itthon

Veszprém - Mindössze hat játékos maradt itthon, a többiek mind hazájuk válogatottjában készülnek tovább a héten. A napi edzéseket most Tombor Csaba vezeti az MVM Veszprém férfi kézilabdázóinak.

B. Virág Rita

A mögöttünk hagyott hétvégén az MVM Veszprém férfi kézilabdázói megvédték címüket a SEHA-Ligában, küzdelmes meccsen 28:26-os győzelmet arattak. A varasdi siker után hétfőn pihenőt kapott a csapat.

Néhányan azonban nem a regenerálódással töltötték idejüket, hanem utazással, mert ezen a héten Európa nemzeti csapatai összejönnek. A válogatott hét miatt mindössze hat játékos maradt Veszprémben: Mirko Alilovic, Renato Sulic, Isaias Guardiola, Gulyás Péter, Chema Rodriguez és Momir Ilic. Nekik ezekben a napokban Tombor Csaba vezeti majd az edzéseket. Az egykori veszprémi játékos már hónapok óta segíti a nagycsapat munkáját, de most, a másodedző, Josep Espar Moya váratlan balesete után az eddigi feladatai mellé újabbakat kapott.

Josep Espar Moya Achilles-ín sérülését már meg is operálták Horvátországban. Újszerű módszerrel műtötték meg a trénert, s kedden már haza is szállították. Úgy tudjuk, egy hétig kell feküdnie, de a jövő hétvégi Magyar Kupa döntőn mankóval már a csapat mellett lehet.

A Veszprém-Vardar SEHA-Liga döntőben Momir Ilic csapata egyik legjobbja volt, hét gólt lőtt
Fotó: Penovác Károly

Még a SEHA-Liga döntőben sérült meg Momir Ilic. A szerb klasszisnak láthatóan komoly fájdalmai voltak, az Abutoviccsal való találkozást követően nem is tudott visszatérni a pályára. A díjkiosztón is óvatosan terhelte a fájós oldalát, kissé bicegett. A klubtól kapott tájékoztatás szerint azonban Ilic túl van a nehezén, úgy tűnik, nem tört el semmije. Ugyan még vár rá egy orvosi vizsgálat, de a fájdalom enyhült és már sokkal jobban van. Egyelőre azonban nem végezhet teljes értékű munkát.

Nagy László csapatkapitánnyal kapcsolatos hír, hogy a SEHA-Liga győzelem kapcsán az egyik reggeli tévéműsorban volt meghívott vendég. A jobbátlövő arról is beszélt, hogy ugyan még egy éves szerződés köti a Veszprémhez, de az egyesület vezetőivel szóban már megállapodott a hosszabbításról. Reményét fejezte ki, hogy aktív pályafutását is itt fejezheti majd be.

Nagy Lászlót természetesen a Bajnokok Ligájáról is kérdezték, amelyről úgy nyilatkozott, a csapat alkalmas a győzelemre, jó edző, világklasszis játékosok alkotják, kis szerencsével, sérülés mentesen, egy jó végjátékkal célba érhetnek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!