Telekom Veszprém

2015.04.11. 14:38

Tavaly sikerült legyőzni a PSG-t, akkor az idén is?

Veszprém – Hogy a történelem mennyire ismétli önmagát azzal, hogy a veszprémi férfi kézilabdásokat tavaly után újra a francia PSG-vel hozta össze a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, arra vasárnap este talán már választ adhatunk.

B. Virág Rita

Sem a veszprémiek, sem a franciák nem nyilatkoztak kitörő lelkesedéssel, miután kiderült a sorsoláson, hogy újra egymással kell farkasszemet nézniük a legjobb négy közé jutásért. Ugyan tavaly a bakonyi alakulat kettős győzelemmel búcsúztatta a PSG-t (odakint 28:26-ra nyert, itthon pedig 31:26-ra), abból a párharcból nem szabad kiindulni, hiszen azóta mindkét együttes több változáson is keresztül ment és nyilván új időszámítás kezdődik a vasárnapi kezdő sípszóval.

Fotó: Penovác Károly

A Párizs borzasztóan beerősített, hiszen eddig is minden poszton világsztárok sorával tudott felállni, azonban a kapuban Thierry Omeyer érkezése mindenképpen nagyon fontos momentum volt a klub életében. De a világbajnok balátlövő, William Accambray is Montpellierből igazolt a PSG-hez.

A PSG legnagyobb sztárja azonban kétségkívül a dán Mikkel Hansen, aki csapata minden mérkőzésén kimagaslik és jelenleg a BL góllövőlistáján is harmadik helyen áll nyolcvan találattal.

Ugyan a Párizs valóban remek csapat, de arról se feledkezzünk meg, hogy a Veszprém talán még jobb. A magyar bajnok az elmúlt öt évben nemcsak pusztán felfelé ívelő tendenciát mutat a nemzetközi porondon. Bár 2010/11-ben és 2011/12-ben a legjobb tizenhat között búcsúzott a BL-ben, mert előbb a Barcelona, majd az Ademar Leon ütötte ki, 2012/13-ban viszont már a nyolcig jutott és ott a THW Kiel szupersztárjait alaposan megszorongatta. Tavaly pedig Kölnig meg se állt és elmondhatjuk, jelenleg a Veszprém minden szinten beérte európai riválisait és most a szűk elit tagja, amely ha a nyolc között búcsúzna, az bizony komoly meglepetés lenne.

A PSG-Veszprém Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzése vasárnap 17.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!