Telekom Veszprém

2014.11.15. 20:19

Vert helyzetből nyert a Veszprém - A Szkopje elementáris bakit vétett az utolsó pillanatban

Szkopje - Az utolsó másfél percben fordított az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttese a macedón Vardar Szkopje otthonában, így megőrizte veretlenségét a Bajnokok Ligája C csoportjában és hatalmasat lépett a csoport elsőség megszerzése felé.

B. Virág Rita

Vardar-MKB MVM Veszprém szöveges élő közvetítés ITT!

Vardar-MKB MVM Veszprém 23:24 (11:13)

Szkopje, 5500 néző. V.: Eliasson, Palsson (izlandiak). HC Vardar: STERBIK - Shishkarev 1, Dujshebajev 2, KARACIC 8 (1), Stoilov 1, LACKOVIC, Dibirov 4 (1). Csere: TOSKIC 3, Gorbok 1, Brumen 3 (1), Pribak. Edző: Raul Gonzalez. MKB-MVM Veszprém: MIKLER- CHEMA 4, Terzic, Ilic 6 (3), Schuch 1, Zeitz 5, Gulyás. Csere: NILSSON 3, Ugalde 3, Sulic 1, Iváncsik, Ruesga, Lékai, Marguc 1. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

A veszprémiek irányítója, Chema Rodrigez az utolsó pillantokban higgadt maradt és fontos passzokkal, góllal vette ki részét a győzelemből. Fotó: Ary György

A mérkőzés előtt a veszprémi szurkolókat leginkább az a kérdés foglalkoztatta, vajon pályára tud-e lépni Nagy László. Mindenesetre Carlos Ortega mester nevezte a bakonyiak válogatott jobbátlövőjét, de egyelőre a kispadon kapott helyet.

Remekül kezdték a veszprémiek a rangadót, kitűnő védekezésüknek köszönhetően 6:2-re elhúztak. A Szkopje persze nem adta fel, hatos falról 5-1-es védekezésre váltott, ami meg is hozta a várt sikert, hiszen támadásban Karacic vezérletével a 20. percben újra egyenlő volt az állás, 8:8. A vendégek megtorpanása nem tartott sokáig, Zeitz szebbnél szebb gólokat szerzett, s hiába került kétszer is emberhátrányba a bakonyi alakulat, sikerült ismét háromra visszatornázni a különbséget (9:12). A félidő hajrájában Mikler és Sterbik is nagyokat védett, de végül két gólos előnnyel az MKB mehetett nyugodtabban a szünetre.

Fotó: Ary György

A térfélcsere után egyre inkább a macedónok akarata érvényesült. Kőkemény védekezésüknek köszönhetően a 42. percre ledolgozták hátrányukat és a kihasználva a Veszprém hibáit (főleg védekezésben) egyenlítettek (17:17). Karacic továbbra is nagyszerű formában kézilabdázott: szerencsés gólja után még Zeitz egyenlített (19:19), de a 48. percben a macedón irányító már hatodik góljának örülhetett és először vezetett kettővel a Szkopje (21:19). Nilsson góljával előbb szépített a Veszprém, aztán Mikler újabb bravúrt mutatott be és Ugalde ziccerével megint minden kezdődhetett elölről (21:21). Elképesztő góllal jutott ismét vezetéshez a vendég csapat: Ilic átlövését üggyel-bajjal hárította Sterbik, de olyan szerencsétlenül feküdt rá a labdára, hogy azt a testével besodorta a gólvonalon túlra. Aztán furcsa játékvezetői ítéletek után – Gulyást küldték ki érthetetlen módon – Brumen és Karacic is eredményes volt (23:22). Mikler teljesítményére nehéz szavakat találni, talán a briliáns lenne a legjobb jelző, mert a veszprémi kapus a legjobbkor védett nagyot, az ellentámadás végén pedig Chema higgadtan vette be Sterbik kapuját. Eldönthette volna a meccset a Szkopje, ám nem élt a lehetőséggel, sőt Brumen lerántotta a labdát szerző Ugaldét, amiért  azonnal kiállítást kapott. A jogos hétméterest biztosan lőtte Sterbik kapujába Ilic.

Örömtáncot járt a Veszprém a Szkopjében aratott győzelem után. Nemcsak azért, mert elképesztő csatában nyert, hanem azért is, mert megőrizte idei veretlenségét, sőt az újabb sikerrel bebiztosította.

Raul Gonzalez: - Az összecsapás elején sokkal jobbak voltak nálunk a vendégeink, jól védekeztek és könnyű gólokat lőttek. A második félidőben feljavultunk, köszönhetően Sterbiknek és a lerohanásainknak. A végén nagy esélyünk volt a győzelemre, de katasztrófális körülmények között veszítettünk. Úgy érzem, jó munkát végeztünk a héten, mostantól a jövő heti visszavágóra kell készülnünk.

Stojanche Stoilov: - Jó meccs volt, amelyet megnyerhettünk volna, de a végén balszerencsés körülmények között elveszítettünk.

Antonio Carlos Ortega: - Hihetetlen érzés ebben a csarnokban játszani, de egyben nagyon nehéz is. A végén szerencsések voltunk, mert a hazaiak kezében volt az esély a győzelemre. A meccs a védekezésről szólt, ahogy arra előzetesen is számítottunk. Az összecsapás alatt több problémánk is akadt, ezért kellett sok variációt kipróbálnunk. A végsőkig küzdöttünk, a játékosaimat ezért dicséret illeti.

Schuch Timuzsin: - Fantasztikus meccs volt, nagyon boldog vagyok. Elképesztő hangulatban játszottunk. Kiválóan védekeztünk, Mikler pedig szenzációs teljesítményt nyújtott. A második félidő elején sok hibát vétettünk, ezt a Vardar nagyon jól kihasználta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!