Nagyalásony

2017.03.30. 19:25

A fiatalokmaradnak

Nagyalásony - Kamerarendszert építettünk saját erőből - mondta Csöngei Gábor polgármester, a 15 kamera lefedi azokat a területeket, amelyeken nagyobb a mozgás, de a rendszer 32 kamerára bővíthető.

Tisler Anna

A településen megalakult a polgárőrség, és körzeti megbízott rendőr is teljesít szolgálatot. Az 509 lelkes községben a bejelentett állandó lakosok száma évtizedek óta 500 és 540 között mozog. A fiatalok, ha tehetik, otthon maradnak, az Ifjúság utcában most is több ház épül. Nagyalásonyban minden évben születik gyerek. A község elhelyezkedése jó, a munkaképes korúak 25 kilométeren belül három várost is elérhetnek, így akár a három műszakos munkarendet is tudják vállalni.

Csöngei Gábor polgármester Fotó: Tisler anna

A többség Pápán, Ajkán és Devecserben talál munkát. Az önkormányzat közfoglalkoztatottakat is alkalmaz. Míg sok településen az okoz gondot, hogy kinek adják meg a lehetőséget a jövedelemszerzésre, Nagyalásonyban kevés a programba bevonható munkanélküli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!