Nap képe

2012.07.04. 15:35

Tapírnászt várnak az állatkertben

Veszprém - A nagy hőség miatt éjszaka érkezett meg és a kora reggeli órákban foglalhatta el szállását az állatkert legújabb lakója, Tira, a kétesztendős tapírhölgy.

Varga Ibolya

Tira a  csehországi Usti nad Labem állatkertből került Veszprémbe és lett a fajkoordinátor ajánlása alapján Hermanek nevű, szintén cseh származású Veszprémben élő hím  tapír  párja. A látogatók néhány napon belül láthatják az apella csuklyásmajmokkal közös kifutójában a tapírpárt, melyekről az animátorok a minden nap 14 órakor kezdődő látványetetéseken sok különlegességet megosztanak az érdeklődőkkel.



Az állatkert 2007-től  tart dél-amerikai tapírokat. A trópusi esőerdőket kedvelő, kiválóan úszó növényevő általában magányosan, vagy párban él. A napi foglalatosságai közé tartozik a fürdés és dagonyázás, ami a bőre védelmét szolgálja, többek között a külső paraziták ellen. A közönséges tapír veszélyeztetett faj, amelyet a vadászat és az élőhelyének pusztulása egyaránt fenyeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!