Bátrak Ligája

2024.04.25. 09:58

Veszprémben mérhették össze a tudásukat

Közel tíz iskola mintegy száz tanulója versengett Veszprémben, a Március 15. úti Sportcsarnokban, ahol szerdán rendezte meg a Honvédelmi Sportszövetség a Bátrak Ligája következő vetélkedőjét. Az eseményen részt vett Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke is.

Balogh Dávid

A versenyen egyebek mellett íjászatban, erőnlétben, tájékozódásban és lézeres lövészetben mérték össze rátermettségüket a diákok. A Honvédelmi Sportszövetség azért hívta életre a nagy sikerű programsorozatot, hogy a gyerekek bepillantást kaphassanak a honvédség kiképzéseinek egy-egy élménydús gyakorlatába. 

A verseny minden állomásán komoly koncentrációra volt szükség 
Fotó: Pesthy Márton

A tanulók a megmérettetés minden pillanatát élvezték, és fegyelmezetten, legjobb tudásuk szerint teljesítették mind a tíz állomást. A verseny lebonyolítását segítették a várpalotai Faller iskola honvéd kadétjai. 

Simicskó István az eredményhirdetésen reményét fejezte ki, hogy folyamatosan nőni fog azoknak a száma, akik a kadétképzést, valamint a katonai hivatást választják. Mint mondta, a verseny hozzájárul a résztvevők önbecsülésének erősödéséhez, mivel pedig csapatverseny zajlott, a közösség és a lokálpatriotizmus erősödik általa.

Az első helyen a nagyvázsonyi Kinizsi Pál iskola végzett, a második a veszprémi Simonyi Zsigmond iskola csapata lett, a dobogó harmadik fokára pedig szintén veszprémi intézmény, a Kossuth iskola csapata állhatott fel. 

A júniusi országos versenyre az első és a második helyezett csapat jutott be. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!