Nemesvámos

2016.07.03. 06:04

Családtörténetük hitelességét igazolják - A veszprémi Bokrossy család találkozása Nemesvámoson

A napjainkban nagyon divatossá vált családkutatások eredményeképpen találkozókat is szerveznek a messzire elszakadt rokonok, családtagok. A hétvégén a veszprémi származású és gyökerű, helytörténeti értékeket is gazdagító Bokrossy család mai utódai, képviselői találkoztak Nemesvámoson a Közösségi Parkban.

Jákói Bernadett

Veszprém helyismereti körében nem ismeretlen a Bokrossy dinasztia XIX. századi eredete: A korszak kultúrtörténetét jelentősen meghatározó dinasztiák közül kiemelkedő volt az 1838-tól a városban élő, és akkor már magyarosított Bokrossy nevet viselő család története is.  Az 1880 - ban a mai Szabadság tér 11. sz. házban első önálló üzletét alapító és működtető id. Bokrossy Viktor leszármazottai, s az ő egyik fia, a XX.sz.  első harmadában a Veszprém város főmérnökeként, műszaki főtanácsosaként jól ismert Bokrossy Jenő utódai, egyenes ági leszármazottaI találkoztak Nemesvámoson.

A nagy múltú veszprémi Bokrossy család  fiatalabb generációi az ország legtávolabbi pontjáról is érkeztek a találkozóra
Fotó: Jákói Bernadett

A családi-unokatestvéri találkozó érdekessége, csak Bokrossy nevű rokonok, unokatestvérek köszöntötték egymást, és töltötték el együtt közösen a délutánt. Valamennyi család részesült a felmenőikről szóló kötetből, azokból a helytörténeti kiadványokból, amelyben a 178 éves családtörténet és a két, azonos keresztnevű, de más korszakban élt  Bokrossy Viktor nevű katona unokafivérek élettörténete is olvasható. Az évtizedek alatt az egymástól elszakadt családtagok ismerős és ismeretlen távoli felmenők leszármazottjainak fiatal generációi közösen tanulmányozták a 2006-ban elkészített családfát.

A találkozón résztvevő unokatestvérek aláírásukkal hitelesítve igazolták a családtörténetük epizódjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!