A tenyérjóslás már a múlté

2018.03.13. 11:49

Meglepő dolog derült ki Katalin hercegné ujjairól

A legújabb fotókat látva sokan kiálthatnak fel: ezt eddig hogy nem vettük észre?

Kate Middleton (R) waves to the crowd outside the Goring Hotel in London, Great Britain, 28 April 2011. She is accompanied by her Sister Pippa (L). London is preparing for the royal wedding of Britain's Prince William and Kate Middleton at Westminster Abbey on April 29. Photo: Frank May | usage worldwide

Forrás: AFP Photo / DPA

Fotó: Frank May

Vilmos herceg mosolygós és mindig jól öltözött hitvese állandó rivaldafényben éli életét, ezért is meglepő az a testi jellegzetessége, amelyet csak most szúrtak ki: három középső ujja majdnem egyforma hosszú! A Bors cikke szerint ez azért is különleges, mert a legtöbb ember középső ujja általában jóval hosszabb a mutató- és gyűrűsujjánál.

Integetés közben is jól látszanak a hercegné ujjai
Fotó: AFP Photo / DPA | Frank May

Az angliai Rákkutató Intézet szerint az ujjak hosszúsága rengeteg mindenről árulkodhat, például kisebb eséllyel alakult ki prosztatarák azon férfiak esetében, akiknek a mutatóujjuk hosszabb a gyűrűsnél. A Bors szerint a kutatásokból az is kiderül, hogy hosszabb mutatóujj esetében kisebb a szívbetegség kockázata, ám a nőknél ugyanez a tulajdonság nagyobb esélyt jelent a mellrák kialakulására, de termékenységre is utal. Szakértők szerint a hosszú mutatóujjal rendelkezők esetében gyakrabban alakul ki skizofrénia, allergiák, ekcéma és szénanátha.

Norvég kutatók szerint viszont akiknek mutató- és gyűrűsujjuk megegyező hosszúságú, gyakran érzékenyebb emberek, és hajlamosabbak a szorongásra és a depresszióra.

Katalin hercegné tehát ebből a szempontból is különleges jelenség, hiszen három közel egyforma hosszúságú ujja nem mindennapi tulajdonság, emiatt azonban a szokásosnál is nehezebb megjósolni, vajon mi vár rá a jövőben.

Borítókép: Frank May | usage worldwide

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!