Gyász

2019.02.27. 13:25

Meghalt a Cure egykori dobosa, Andy Anderson

Tíz nappal ezelőtt a Facebookon jelentette be, hogy már menthetetlen az állapota.

A súlyos betegség szinte az egész testét ellepte, egy héttel halála előtt a Facebookon jelentette be, hogy menthetetlen az állapota. A The Cure egykori dobosa 68 éves volt – írja az Origo.

Andy Anderson (Clifford Leon Anderson) dobos kedden halt meg rákban. 10 nappal ezelőtt a Facebookon jelentette be, hogy már menthetetlen az állapota, a betegség teljesen ellepte a szervezetét. Ennek ellenére többek között azt is írta, hogy tisztában van a helyzetével, amit el is fogadott.

Halálának hírét a The Cure egyik alapítója, az a Lol Tolhurst erősítette meg a Twitteren, aki dobosból lett billentyűs, és akinek a helyére Andy Anderson került a dobok mögé.

Tolhurst 1983-ban váltott hangszert, ekkor került Anderson dobosként a legendás angol együttesbe, dobosként. Anderson a The Cure Japanese Whispers, a The Top és a Concert című lemezein dobolt, valamint közreműködött a Love Cats és a The Caterpillar számok felvételénél.

Borítókép: facebook.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!