kézzelfogható jövő

2018.06.11. 20:45

Megnyílt a világ legnagyobb informatikai szakkiállítása

Hétfőn megnyílt a CeBIT, a világ legnagyobb informatikai szakkiállítása, ahol mintegy 70 ország közel 2800 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

A hannoveri CeBIT a digitális gazdaság aktuális trendjeinek és legfrissebb innovációinak a seregszemléje. Önálló szakkiállításként 1986 óta rendezik meg a németországi Alsó-Szászország tartomány fővárosában.

A június 15-éig tartó információs technológiai szakkiállítást először tartják nyáron.

A CeBIT szervezői szerint

az idei bemutató középpontjában a digitalizáció áll és annak hatása a gazdaságra, a társadalomra, továbbá a mesterséges intelligencia, a robottechnológia, valamint az autonóm járművek fejlesztése.

Magyarország az idén második alkalommal jelenik meg önálló nemzeti standdal a kiállításon. A CeBIT-en a tavalyihoz hasonlóan

21 magyar vállalkozás vesz részt, közöttük 12 kiállítóként, 9 szakmai előadóként.

A magyar részvételért felelős szervezetek múlt heti sajtótájékoztatóján Pana Petra, külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta: a megjelenéssel a magyar digitális innovatív exportképes termékeket és szolgáltatásokat pozicionálják elsősorban a német és az európai piacokon. A részvétel a kiállításon kifejezi azt is, hogy Magyarország elkötelezett a digitális innováció iránt, a német partnerek magas hozzáadott értéket szolgáltató cégeket találhatnak a magyar digitális ipar szereplői között.

Borítókép: kiállító és kiállított a hannoveri CeBIT-en

AFP / DPA / Hauke-Christian Dittrich

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!