"Ciao, Cristiano." - sajtóvisszhangok

2018.07.11. 11:47

Az olaszok megőrülnek, a spanyolok szomorkodnak

Az olasz sajtó lelkendezve, a spanyol pedig hűvösen tálalta a tényt, hogy az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo kilenc év madridi légióskodás után a Realtól a Juventushoz igazolt.

Juventus' supporters show their Cristiano Ronaldo's Juventus official Jerseys in front of the Juventus store on July 10, 2018 in Turin after Real Madrid announced today the transfer of Ronaldo to Italy's Juventus, with the Portuguese superstar saying the time had come "for a new stage" in his life. Real Madrid did not give any details as to the amount of the transfer but Spanish media reports have said it could reach 105 million euros ($120 million), with the 33-year-old signing a four-year contract worth 30 million euros per season. / AFP PHOTO / Isabella Bonotto

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Isabella Bonotto

Olaszország:

La Stampa:

„A Juventus fenomenális puccsa. Ronaldo leigazolása olyasvalami, amire a szurkolók mindig emlékezni fognak. Most az egész világ ránk figyel.”

Corriere della Sera:

„Ronaldo átigazolása az évszázad üzlete. Az egész folyamat értéke mintegy 400 millió euró. Bekerül az olasz futballtörténelembe.”

Il Giornale:

„Az egész futballvilág ránk figyel. Ronaldo átigazolása milliárdos üzlet, amelyből sokan részesülnek. Ronaldo feleségül vette az Öreg Hölgyet, s ezzel a Signora a többi nagy európai klubbal egy szintre ugrott.”

Corriere dello Sport:

„És lőn világosság! Ronaldo miatt néztük a tv-ben a spanyol klasszikust, a Real-Barcát. Azokat a meccseket, amelyeken ő és Messi is a pályán volt, nem szabadott elszalasztani. És ez a Ronaldo mostantól a Juvéban játszik. Hihetetlen!”

La Gazzetta dello Sport:

„Hihetetlen, de igaz: jön! Ronaldo leigazolása a Juventus mesterműve. Ami pár napja még csak álom volt, Andrea Agnelli Juve-főnök gyors intézkedésének köszönhetően valósággá vált.”

Spanyolország:

El País:

„Cristiano, a mítosz búcsúja.”

El Mundo:

„Cristiano kikövetelt egy tisztelet nélküli búcsút”

Marca:

„Soha nem lesz hozzá hasonló. Cristiano, a legenda 451 góllal, távozik. Egy korszak véget ér.”

AS:

„Ciao, Cristiano. Szép volt, amíg tartott.”

Mundo Deportivo:

„Igen a Juventusnak. Kilenc év után egy kommünikével, hűvösen búcsúzott a királyi klubtól a portugál.”

Borítókép: a Juve-szurkolók már beizzították az új Ronaldo-mezeket

AFP PHOTO / Isabella Bonotto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában