Európa-liga

2024.04.12. 09:15

Szoboszlai és az elpárolgó türelem, Klopp vallomása: rettenetesen játszottunk (videó)

Hatalmas pofonba szaladt bele a Liverpool csütörtök este az Anfielden, az Atalanta 3–0-ra ütötte ki az angol csapatot a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében. Jürgen Klopp elismerte, a Liverpool elvesztette a fonalat, az olasz gárda pedig rászolgált a győzelemre. Az angol csapat szurkolói a találkozót követően az óriásit hibázó Szoboszlai Dominiket is keményen kritizálták.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 32. fordulójában játszott Manchester United–FC Liverpool mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2024. április 7-én. A találkozó 2–2-es döntetlennel végződött

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

Jürgen Klopp együttese először vesztett mérkőzést hazai pályán az idei szezonban, mellette ráadásul rendkívül nehéz helyzetből várhatja a jövő heti bergamói visszavágót. A Vörösök gyakran elveszettnek tűntek a pályán az Atalanta ellen, sok hibával játszottak (a harmadik gól előtt éppen Szoboszlai Dominik adta el a labdát), amit az olasz csapat rendre megbüntetett – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Ezzel a vereséggel megszakadt a Liverpool 34 hazai mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata. A német edző többek között a taktikai fegyelmezetlenséggel magyarázta a hazai bukást.

A védekezés miatt szenvedett a Pool

A csütörtök esti 0–3 után Jürgen Klopp a Liverpool szezonjának mélypontjáról beszélt, ami nem csoda, hiszen az Atalanta akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. A csereként beállt Szalah lőtt egy lesgólt, de a felforgatott csapat csak szenvedett, ahogy a csereként beállt Szoboszlai Dominik is – írta meg az Origo.

Rettenetesen játszottunk, megérdemeltük a vereséget. Most szörnyen kell éreznünk magunkat emiatt, de mindössze egy éjszakájuk van a srácoknak arra, hogy nyalogassák a sebeiket, aztán újra fel kell építenünk magunkat a Crystal Palace elleni meccsre. Hatalmas gratuláció jár az Atalantának, sok csapatnak okozhatnak problémát. A szoros emberfogás nagyon kellemetlen tud lenni, ha egy csapat éppen nem a legjobbját nyújtja, mi is szenvedtünk az Atalanta védekezési stílusa miatt

magyarázta a Liverpool vezetőedzője, aki szerint ő a hibás a vereségért, hiszen hat helyen változtatott a kezdőcsapatán a Manchester United elleni mérkőzéshez képest.

– Amikor elveszítesz egy mérkőzést, mindenki megkérdőjelezi a változtatásaid, ez érthető. De én ugyanígy döntenék, mert rotálnunk kell, ha az idény hátralévő részében is jól akarunk teljesíteni. Tudom, hogy az én felelősségem a vereség, de a döntéseimen nem változtatnék – hangsúlyozta Klopp, aki a továbbjutási esélyeikről nem akart túl sokat beszélni. A holland védő, Virgil van Dijk beszédesebb volt, ő bízik egy újabb nagyszerű fordításban.

Szoboszlait sem kímélték

A rutinos labdarúgó is részese volt a Barcelonai elleni csodának 2019-ben, amikor az idegenben 3–0-ra elveszített BL-elődöntő után 4–0-ra nyerte a visszavágót a Liverpool, ezzel továbbjutott – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

– Ha nem hinnénk a továbbjutásban, akkor nem lenne értelme elutaznunk Olaszországba. Persze nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat azzal, hogy háromgólos hátrányba kerültünk. Most a Crystal Palace-ra fókuszálunk, vissza kell térnünk a helyes útra

– bizakodott a liverpooli csapatkapitány.

– Nagyszerűen védekeztünk. Ez egy különleges este volt, fantasztikusan érzem magam. A játékosaim hatalmas dicséretet érdemelnek, de még ne kiabáljunk el semmit, hiszen le kell játszanunk a visszavágót – mondta óvatosan az Atalanta vezetőedzője. A hazai bukta után a liverpooli szurkolók a magyar válogatott csapatkapitányát is keményen kritizálták. Szoboszlai Dominik az utolsó tíz percben a félpályánál adta el a labdát, amelyből a Atalanta megszerezte a harmadik gólját. Szerencsére voltak néhányan, akik kiálltak Szoboszlai mellett: „Núnezt nem bántják ennyire a Liverpool-szurkolók. Biztassátok inkább őt is, aztán minden meccsen jól fog teljesíteni.”

Európa-liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Liverpool (angol)–Atalanta (olasz) 0–3 (0–1)
gólszerzők: Scamacca (38., 61.), Pasalic (83.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában