Öcs

2017.04.10. 09:50

Öcs: folyamatosak a beruházások

Öcs - Lakossági kérésre akár langallót is sütnek a falukemencében a közösségi rendezvényeken.

Tisler Anna

A művelődési házat is magába foglaló faluház kertjében 2008 óta áll a kemence. Mészáros Tamás polgármestertől megtudtuk, hogy a fejlesztésre fordítható összeget úgy használják fel, hogy minden ott élő hasznát vegye. A pályázatokat is figyelik. A saját erő biztosítása nehéz, kevés ugyanis a saját bevételük. Az iparűzési adóból kevés pénz folyik be, a lakosság nagy része pedig nem terhelhető. A községben folyamatosan zajlanak a beruházások.

Mészáros Tamás
Fotó: Tisler Anna

Elkészült a szennyvízcsatorna hálózat, az önkormányzati kezelésben levő utakat folyamatosan karbantartják, a ravatalozó épületét is felújítják. Megújult az orvosi rendelő vizesblokkja és a faluház tetőszigetelése, a nyílászárók cseréje is megtörtént, és jutott pénz a vízelvezető árkok karbantartására. A 200 lakosú kistelepülés több szállal kötődik Ajkához. Sokan oda járnak dolgozni, az óvodásokat és az iskolásokat a padragkúti intézmény fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!