Olvasó

2010.02.04. 10:23

Enyhülésig melegednek?

Az "Enyhülésig nyitva tartanak a várótermek” című cikkükhöz fűznék hozzá néhány megjegyzést.

Kiss Nikolett

Ebben az olvasható, hogy „A váróterem funkciója, hogy a vonatra várakozó utasoknak megfelelő feltételeket biztosítson”. Na akkor kukkantsunk be egy kicsit a veszprémi vasútállomás várótermébe:

·         Hetek óta egyáltalán nincs fűtés. Korábban legalább egy radiátor fűtött, mióta az igazán hideg megérkezett, már ez sincs. Hiába tettem többször panaszt, a mai napig nem történt semmi. Pedig szerintem csak újból meg kellene nyitni, mivel alul a cső meleg, valószínű csak elzárták. Ennek oka pont a hajléktalanok távoltartása lehet, nem hiszem, hogy ezen szeretnének spórolni.

·         Évek óta nincsenek padok a váróteremben, szintén a hajléktalanok miatt. Az meg, hogy idősek és kisgyermekesek is utaznak, nem érdekel senkit. Ezt a problémát biztosan nehéz megoldani, de nem úgy kellene kezelni, hogy a szolgáltatást igénybe vevő, fizető utasokat érintse negatívan.

·         A hajnali vonatra várakozva nincs lehetőség WC-re menni, mivel a büfék ekkor még zárva vannak, a WC kulcsa pedig náluk található. Ugyanis a MÁV nem üzemeltet WC-t az állomáson (megjegyzem: megyeszékhelyen), csak a forgalmi irodában szolgálatot teljesítő vasutasok jóindulatán múlik, hogy a saját WC-jükre beengedik-e az utast. Ahogy ők mondják: még nekik is égő, emberségből mindig meg is engedik.

·         Ha valakinél nincs készpénz, ne akarjon utazni! Megyeszékhely, de sem kártyával nem lehet fizetni, sem pedig ATM nincs az állomáson és környékén!

·         Visszatérve a hajléktalanokra, nem hiszem, hogy a veszprémi várótermet meg kellene nyitni számukra, mivel az állomástól 50 méterre található a hajléktalanszálló. Igaz, ott biztosan nem engedik meg, hogy a sarokba piszkítsanak és az ablaküveget is betörjék, mint ahogy ezt tették hétfőre virradóra is.

Kárpáti Zoltán, Veszprém

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!