Olvasó

2010.03.01. 17:24

Miről szól az ítélet?

Talán olyanok is vannak, akik már arra sem emlékeznek, mikor és miért tartóztatták le Zuschlag Jánost. Olyan rég volt már 2007. szeptember 21-e, amikor kattant a bilincs az ifjúszocialista kezén, aki ekkor még nagyon magabiztosan és határozottan mondta, nincs Zuschlag-ügy.

Varga Domokos Péter

Értsd: nincsenek elsíbolt pályázati pénzek, nem lopott itt senki, sem magának, sem a pártnak. Talán egy kicsit flegma is volt még ekkor.  Majdnem annyira, mint három évvel előtte, 2004. október 12-én a Terror Háza előtt a Virággal az újnyilasok ellen című rendezvényen, amikor azt, mondta, hogy azoknak már nem volt hideg. (Mármint a Dunába lőtt zsidóknak.) E kijelentése aztán országgyűlési képviselői mandátumába került, de a börtöntől akkor még nagyon-nagyon messze állt. Az igazi Zuschlag-teleregény két és fél éve zajlik, a bírósági tárgyalás minden egyes epizódját nyomon követheti a nyilvánosság.

Aki él a lehetőséggel, és követi is az eseményeket, nem csak Zuschlag színe változását konstatálhatja - nem oly régen részleges bűnösségét is beismerte -, hanem bepillantást nyerhet abban a folyamatba, hogyan csordogáltak át az uniós pénzek a pártkasszába.

Konkrétan némi áttétellel az MSZP-ébe, de nem kell hozzá túlzottan nagy életismeret, hogy kijelentsük, egészen bizonyosan kihasználta ezt a lehetőséget mindegyik párt, amelyik közel férkőzött a kasszához. Ezt a gondolotat  sem most, sem a március 31-én tartandó ítélethirdetés után nem fogom tudni kiverni a fejemből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!