Olvasó

2011.05.16. 12:56

A virágos Veszprémért

Örömmel olvastam a Naplóban, hogy nem szakad meg a majd' egy évtizedes példaértékű hagyományt teremtő civil mozgalom, amely Virágos Veszprémért néven országos elismerést is szerzett.

Napló Online

Volt az elmúlt évben ugyanis egy kis intermezzo, ami követ dobott a békés kerti tóba. Úgy néz ki, eljött a felocsúdás ideje, és a Lokálpatrióták közgyűlése ismételten Molnár Ernőt választotta meg elnöknek, aki a szívét-lelkét és a képviselői keretét adta a Virágos Veszprémért mozgalom céljaira, és fő szervezője, lebonyolítója volt az egész eseménysorozatnak évek óta. Gratulálok az elnöki címhez, és sok sikert kívánok a szervezőmunkájához valamennyiünkért.

Most már csak a városi vezetést kell megnyernünk, hogy segítsék anyagilag is a mozgalmat. A dolgos kezű nagymamák örömmel gondozzák a kapott palántákat, és a kertészeti munka közösséggé kovácsolja a lakosokat. Egy ilyen exponált megyei jogú város nem nélkülözheti a civil mozgalom erejét, ami a város szépítését, az idegenforgalom érdekét is szolgálja.

És még egy dolog, ami említésre méltó: nem fair - úgy, mint virágot lopni sem - elorozni egy a közösség érdekében adott képviselői mandátumot. Az igazságot ugyanis nem lehet véka alá rejteni. Reméljük, a régi-új elnök az őt megillető mandátumot is megkapja, hogy továbbra is éltesse a civilek virágos mozgalmát.

Bácskai Béláné,
Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!