Olvasó

2013.08.07. 22:00

Szólj, nekrológ!

Szólj, szólj, egyre hangosabban, mert hetek óta szívünkbe fojtotta a szót a kegyetlen gyászhír, hogy Kovács Attila, a pápai Bartók Béla Zeneiskola nyugalmazott igazgatója és a város fúvószenekarának volt karnagya 2013. május 24-én, életének 66. évében elhunyt.

Miklós Zsuzsanna

Kitűnő hangszertudása, kiemelkedő oktató-nevelő munkája, társadalmi és közművelődési tevékenysége, munkamorálja elismeréseként számos kitüntetésben részesült. A legrangosabbakat megemlítve: 1995-ben Pápa Város Díszoklevele kitüntetést, 1996-ban Pro Comitatu díjat, 2005-ben pedig a Magyar Művészetoktatásért plakett egyéni és intézményi kitüntetését is megkapta.

Kovács Attila életének 66. évében elhunyt



Búcsúztatása 2013. június 8-án történt a pápai református templomban Márkus Mihály nagytiszteletű úr megható gondolataival és szertartásával, de lélekhez szóló volt a gyülekezet kórusának éneke is. A zeneiskola vonós tanárainak előadásában elhangzott Bach Air című szerzeménye, és mélyen megható volt az a mű, amit a pápai fúvószenekar jelenlegi karnagya, Horváth Adrián komponált erre az alkalomra. Kovács Attila hamvait 2013. június 23-án Balatonbogláron, szülei mellé helyezték végső nyugalomra.

Kovács Attila szeretett lénye hatalmas űrt hagyott maga után. Szólj, nekrológ, hogy a fellegek felett is hallják: egy jó emberrel kevesebb lett a földön, de egy csillaggal több lett az égen! A pápai Bartók Béla Zeneiskola alkalmazotti közössége nevében búcsúzom, egykori kollégád:

Bódi László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!