Olvasó

2016.02.15. 15:54

Farsangi mulatság tánccal

A farsangi rendezvények a két nagy keresztényi ünnepet, a karácsonyt és a húsvétot kötik össze. Az öröm és a felszabadultság ünnepe ez az időszak, ilyenkor sokféle mulatság várja az érdeklődőket a város számos helyén.

Olvasó

A tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola minden korosztály számára kínált színes programot január utolsó hetében. Az ovisok farsangi készülődésére szerdán került sor, ahol a meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetése mellett kézműveskedés, fánkevés és táncos mulatság várta az aprónépet. Csütörtökön az alsó, pénteken a felső tagozat tartotta farsangi mulatságát. Az idei jelmezverseny a Kontinensek, országok, népek címet viselte, ennek keretében jobbnál jobb csoportjelmezeket láthatott a zsűri: felvonultak Dél-Ázsia csadoros hölgyei, Észak-Amerika cowboyai, Dél-Amerika indiánjai és Közép-Afrika bennszülött törzsei. A jelmezes felvonulás mellett karaokeverseny és vicces vetélkedők tették vidámabbá az iskola falait.

A szombati nap a felnőtteké volt. Az I. Tapolcai keresztény bálon teljesen megtelt a Tamási Áron Művelődési Központ aulája.

A hagyományteremtő, városi szintű rendezvény nyitott volt minden keresztény értékrendű, lokálpatrióta és hagyományszerető ember irányába. A katolikus iskola célja a bállal elindítani Tapolcán egy közösségépítő rendezvényt, mely hasonló gondolkodású emberek egymással való megismerkedését teszi lehetővé kötetlen formában.

A tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola diákjai táncolnak a hagyományteremtő keresztény bálon

Az estet Dobó Zoltán polgármester, Földi István kerületi esperes, Molnár Csaba Bertalan református lelkész és Rohály János igazgató nyitotta meg.

Ezt követően az iskola végzős diákjainak keringője, az Acro Dance SE és a Tapolcai Musical Stúdió táncosai és énekesei szórakoztatták a közönséget.

A hajnalig tartó mulatság méltán írta be magát a legszínvonalasabb tapolcai rendezvények közé.

Bányai Barbara

 

Címkék#farsang

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!