Instabil szerkezet

2018.07.18. 08:30

Összeomlott két épület Újdelhi közelében

A szomszédos házra dőlt egy épülő ötszintes ház az indiai főváros környékén kedd este, legkevesebb három ember meghalt, sokan a romok alatt rekedtek.

A baleset a fővárostól 40 kilométerre keletre, Sarma településen történt.

Kumár Szingh, a fővárosi tűzoltóság főparancsnoka azt mondta, hogy legalább 12 munkás tartózkodott az épülő házban. A mentők eddig három holttestet találtak. Az első épület leomlása miatt ledőlt a mellette álló négyszintes ház is. Ez utóbbit két éve adták át és csak egy család lakta. Egy biztonsági őr és néhány ember tartózkodott benne a baleset idején.

Több mint száz kutató-mentő érkezett a helyszínre darukkal, kőtörő kalapácsokkal és láncfűrészekkel – mondta a helyi katasztrófavédelem tisztviselője. Egyes helyeken betonvasvágóval metszik el a fémrudakat, hogy eljussanak a romok alá szorult emberekhez. A műveletben mentőkutyákat is bevetnek – tette hozzá.

Az épülő ház tulajdonosát és két munkatársát őrizetbe vették, hogy kihallgassák őket. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet.

Fotó: MTI/AP/Altaf Kadri

A házomlások India-szerte egyre gyakoribbak, miután a gyorsan növekvő városokban rohamosan emelkedik a lakások iránti kereslet, ami a korrupcióval párosulva gyakran vezet súlyos tervezési és kivitelezési hibákhoz.

Borítókép: Az indiai katasztrófa-elhárítási erők tagjai dolgoznak a romok között az Újdelhi közelében fekvő Greater Noidában.

Forrás: MTI/AP/Altaf Kadri

Ezek is érdekelhetik