értékek

2019.04.19. 10:31

Jézus feltámadása óta nem céltalanul bolyong az ember

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa közös húsvéti üzenete szerint Isten tervének megfelelően az élet lett az ember útjának célja.

„Jézus az élők között jár! A feltámadott úr az úton levőknek irányt, az útnak értelmet és célt ad” – írta közös üzenetében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa. Ennek az útnak a célja az élet. Az élet felé haladók mindennapjait nem a panasz, a nézeteltérés, a veszekedés, a befelé fordultság, a mindenben csalódás és az ellenségeskedés tölti ki. Húsvét népe a hit, a remény és a szeretet útján jár.

Kitértek arra: a keresztény élet útja tevékenység, mely fáradsággal jár. Ez az út göröngyös, olykor betegséggel, tehetetlenséggel, magánnyal, céltalansággal terhes. „De ha beragyogja a derű, hogy Isten közelében bárki fellelheti ember voltának értékeit, értelmét és célját, akkor ez a derű a keresztény hit, értelem és kultúra forrásává válik” – fogalmaztak.

Így Jézus feltámadásának evangéliuma, jó híre az úton lévőket reménnyel töltheti el, hogy van célja útjuknak – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában