Ország-világ

2021.05.05. 22:56

Ezért találkozott Karikó Katalinnal Merkely Béla, a Semmelweis Egyetemen

Karikó Katalin biokémikus szerdán ellátogatott a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikájára, ahol találkozott Merkely Bélával, az intézmény rektorával. A nemzetközi hírű biokémikus tudós munkáját egy ezüst emlékérmével ismerték el a világjárvány elleni harcban nyújtott kimagasló tudományos teljesítményért. A jövőben közös projekteken fognak dolgozni – írta Merkely Béla a Facebookon.

Forrás: Szegedi Tudományegyetem

„Mai napon meglátogatott minket Karikó Katalin a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján.

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében főszerepet játszó biokémikus tudós kolléganőt a délelőtt folyamán körbevezettük Klinikánkon” – írta Merkely Béla közösségi oldalán.

Mint soraiból kiderült, a látogatás során a járvány legyőzéséhez nélkülözhetetlen vakcinákról, a hírvivő RNS-molekuláról és annak jövőbeni egyéb terápiás lehetőségeiről beszélgettek. A Semmelweis egyetem rektora arról is írt:

Karikó Katalin megnézett egy szívműtétet, amelyet Merkely Béla vezetett le, és részt vett a 4 egyetem klinikai járványelemző munkacsoport mai ülésén. Az esemény végén a rektor egy Semmelweis Ignác 200. születésnapja alkalmából készített ezüst emlékérmet ajándékozott a világhír kutatónak a pandémia elleni harcban való kimagasló tudományos teljesítményéért.

Karikó Katalin korábban szívgyógyászattal is foglalkozott, ezért közös tudományos együttműködést terveznek a SOTE munkacsoportjával.

„Kedves Katalin, köszönjük, hogy meglátogattál minket, bármikor szívesen látunk! Örülünk, hogy a jövőben együtt dolgozhatunk” – zárta posztját Merkely Béla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában