Fordulat

2023.03.02. 06:57

Korábban szorosabb együttműködést akart Oroszországgal, most a szankciókat támogatja Gyöngyösi

Míg ma a Jobbik – Konzervatívok elnöke teljes mellszélességgel áll ki Ukrajna mellett és támogatja az Oroszország elleni szankciókat, pár éve még a keleti nyitást és az Oroszországgal való együttműködést a párt külpolitikájának sarokköveként említette.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője beszédet mond a Jobbik évadnyitó rendezvényén Budapesten, az Off Kultúrszövőgyárban 2023. február 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A NATO egy oroszellenes agresszív offenzív katonai szövetség – mondta pár éve a ma már Jobbik – Konzervatívok nevű párt elnöke. Egy korábbi interjúban Gyöngyösi Márton még éles kritikával illette az Európai Uniót és a NATO-t, míg a keleti nyitást és az Oroszországgal való együttműködést a párt külpolitikájának sarokköveként említette. 

Az elmúlt években zajló geopolitikai események nemhogy gyengítették volna, hanem épp ellenkezőleg, erősítették a keleti nyitás szükségességét – fogalmazott Gyöngyösi, aki azt mondta, a kelet-közép-európai régió érdekei merőben eltérnek Nyugat-Európa érdekeitől. 

Mai álláspontjával szemben Gyöngyösi 2015-ben azt hangsúlyozta, a katonai szervezet védelmi „szövetségből egyértelműen agresszív-offenzív katonai szövetséggé változott, amelynek deklarált célja az Oroszország elleni fellépés”.

A Jobbik – Konzervatívok mai elnöke tehát korábban éppen az ellenkezőjét vallotta a nemzetközi helyzetről, mint mostanában, amikor az Oroszország elleni szankciók mellett teszi le a voksát, és láthatóan feltétel nélkül támogatja Ukrajnát.

A Magyar Nemzet teljes cikkét itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában