Mindenki hibás

2023.09.16. 20:21

Márki-Zay Péter ismét uszít, a nácikhoz hasonlította a Fideszt

Az egykori baloldali miniszterelnök-jelölt másfél órás beszédet tartott a Mindenki Magyarországa Néppárt zászlóbontó ünnepségén a budapesti Belvárosi Színházban.

MW

Márki-Zay Péter

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Márki-Zay Péter a másfél órás beszédében ugyanazokat a paneleket pufogtatta, amiket tavaly év eleji színre lépése alkalmával.

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt a Fideszt a nácikhoz hasonlította, mint mondta, megszállták az országot, mint a második világháborúban a nácik Európát.

A Mandiner beszámolójából kiderül az is, hogy a pártelnök másfél órás beszédében köszönetet mondott az Európai Unió különböző politikusainak (többek közt Manfred Webernek) a támogatásért. 

A rendezvényen részt vettek független polgármesterek, közéleti személyiségek, köztük például Bod Péter Ákos, Mellár Tamás és Róna Péter.

A fő felszólaló azonban Szlovákia korábbi miniszterelnöke, Mikuláš Dzurinda lett volna, aki azonban végül nem ment el az eseményre.

A korábbi miniszterelnök-jelölt szerint hősök azok, akik el mertek menni a rendezvényére, ugyanis a hatalom szemében szálkák, el akarják őket lehetetleníteni. Márki-Zay szerint az országot tizenhárom éve teljhatalommal kormányzó állampárt fél tőlük. A városvezető ezután kijelentette: tavaly áprilisban az állampárt propagandagépezete megsemmisítette őket, és a széles ellenzéki koalíció atomjaira hullott. 

A polgármester szerint csak ez a formáció tudta volna legyőzni Orbán Viktort.

A kampánnyal kapcsolatban Márki-Zay ismét leszögezte, hogy hibáztak is, valamint árulók is voltak köztük, de nem az ellenzéket kell szidalmazni, hanem Orbán Viktorral kell minden eszközzel szembeszállni.

A bukott baloldali politikus a Fidesz támogatóit továbbra is megvezetett, sötétben tartott embereknek tartja. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában