Kibúvó

2024.02.08. 15:16

Karácsony továbbra sem ismeri el a felelősségét a Lánchíd-botrányban (videó)

A főpolgármester a botrány mellett arról is beszélt a VII. kerületi városházán, hogy lesz-e közös ellenzéki lista a választásokon.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Nagykörút Nyugati tér és Mester utca közötti szakaszának tervezett komplex megújításról tartott sajtótájékoztatón az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatalban 2024. február 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A főváros semmilyen kapcsolatban nem áll Vig Mórral 

– jelentette ki a Magyar Nemzet kérdésére a Karácsony Gergely a VII. kerületi városházán tartott kihelyezett kabinetülésén. A főpolgármester a Nagykörút fejlesztési projekt sajtóeseményén nem ismerte el a fővárosi önkormányzat felelősségét a Lánchíd-botrányban, ezért egy vizsgálóbizottság felállításának az ötletét is elvetette. Állítása szerint ebben az időtartamban

a fővárosi önkormányzatnak csak egy nagyon rövid ideig volt a kivitelező A-Híd Zrt.-vel szerződése, és ezek az utalások akkor kezdődtek, amikor a fővárosnak még szerződése sem volt a vállalattal.

A kirobbant botrány előzménye, hogy az A-Híd Zrt. 1,4 milliárd forintot utalhatott a praxisától eltiltott, számlagyáras botrányba belebukó jogász, Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek. Ezt követően ebből az összegből a médiában megjelent információk szerint továbbutaltak 900 millió forintot Vig magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára.
A cikk folytatása IDE KATTINTVA olvasható!

Elszólta magát a főpolgármester (videó)

Karácsony elszólta magát, amikor a Magyar Nemzet azt kérdezte tőle, honnan tud a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. és a sajtóban számlagyáros ügyvédként elhíresült Vig Mór közötti pénzmozgások körülményeiről. 

A főpolgármester először arról beszélt, a Hír TV oldalán olvasta, hogy mikor történtek az utalások. Ezt követően aztán beismerte, hogy az idő alatt, amikor Vig Mór cégének számlájára több részletben 1,4 milliárd forint érkezhetett az A-Híd Zrt.-től, egy ideje már szerződésben állt az önkormányzat és a hídépítő cég.

„Ebben az időtartamban a fővárosi önkormányzatnak csak nagyon rövid ideig volt az A-Híddal szerződése”– fogalmazott Karácsony.

A főpolgármester nyilatkozata kapcsán két mozzanatot mindenképpen ki kell emelni. Egyrészt, hogy Karácsony január végén még azt állította a köztévének Brüsszelben: „Ha valaki megnézi a számokat meg az időpontokat, akkor kiderül, hogy az utalások akkor történtek, amikor még le sem zártuk, meg sem kötöttük a szerződést.”

Vagyis a főpolgármester ma már elismerte, amit korábban tagadott, azaz hogy van időbeli egybeesés. Persze ezt nehéz is lenne tagadni.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Az ügy előzményei:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában