Mesebeli életkörülmények

2024.02.07. 07:34

Hatalmas luxusban élt a hídpénzbotrány főszereplője (videó)

Vig Mór, a Lánchíd-botrány egyik főszereplője nem vetette meg a fényűzést: egzotikus nyaralások, luxusautó, jacht – a közösségi oldalán gyakran kérkedett az életmódjával, derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Forrás: NAV/YouTube

Míg a számlagyáras ügyvéd, Vig Mór a közösségi oldalán korábban kifejezetten kérkedett luxus életvitelével, a letartóztatását követően már inkább rejtegeti, hogy az elfogásáig milyen fényűzésben töltötte a mindennapjait – írja a lap. 

Az ügyvédi praxisától jó ideje eltiltott férfi Facebook-profilja jelenleg úgynevezett privát üzemmódba van állítva, így szinte semmilyen információ nem elérhető róla az oldal felkeresésekor. Azonban a lementett képek alapján 

a felső tízezer életét élte az elmúlt években: évente többszöri egzotikus nyaralásokról és mesebeli életkörülményekről tanúskodtak a fotók, a Facebook-profilképén például éppen egy jachtot kormányozva pózolt.

Vig Mór feleségének közösségi oldalán jelenleg is megtalálható több felvétel a luxusutazásokról. Az asszony ráadásul még kendőzetlenebbül mutatta be körülményeiket: számos tengerparti nyaralásról, egzotikus utazásról közölt képeket az elmúlt években. A 2019-es esztendőben négy kiruccanásról találhatók felvételek. 

Egyebek mellett a Sanghajban található emblematikus szálloda, a Bund Hotel előtt is fényképezkedett a férjével.

Elsőként a Mandiner számolt be arról, hogy a NAV lecsapott Vigre, aki a gyanú szerint egy olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadhatott be valótlan tartalmú számlákat

A fotókat és a további részleteket ITT érheti el.

Sikkasztás, verőlegények és tízmilliók ellopása

Kedden állt bíróság elé Vig Mór, a hídpénzbotrány egyik kulcsfigurája, akit megközelítőleg negyven rendbeli csalással vádolnak – írja a Magyar Nemzet az Origo nyomán. 

A Lánchíd felújítása körüli botrányban is érintett, praxisától korábban eltiltott ügyvédnek ebben a konkrét ügyében már tavaly februárban döntés született, ezt viszont a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte, arra hivatkozva, hogy a sértettek tekintetében a polgári jogi igényről nem döntött az elsőfokú bíróság, amit pótolni kell. Így Vig Mór ügye visszakerült első fokra, ahol kedden a vádirattal egyezően ismételten elismerte bűnösségét, határozatot egyelőre nem hirdettek.
A portálon felidézték, hogy a bűncselekményeket nem egyedül követte el az Amnesty International Magyarország vezetőjének testvére, volt két bűntársa is, egyikük ráadásul büntetett előéletű és jelenleg is szökésben van. A jelenlegi ismeretek szerint ők hárman követték el a súlyos bűntetteket. Még 2018 szeptemberében kezdték a kétes ügyleteket, onnantól számítva Víg és két barátja 32 sértettet tévesztettek és károsítottak meg, valamint további nyolc személyt is megpróbáltak átverni.

A bírósági ügy abba is betekintést engedett, hogy pontosan miként zajlott a Soros-hálózathoz és egyre inkább úgy tűnik, hogy a magyar baloldalhoz is ezer szálon kötődő Vig Mór üzlete. M. Márk, Vig egyik barátja jogosulatlanul megszerezte egy érmeárusító cég vevői adatbázisát, majd álnéven kezdte el felhívni a vevőket, akiket azzal hitegetett, hogy egy nem létező külföldi befektető érmegyűjteményt kíván vásárolni, több tízmillió forintért. Ezzel a módszerrel összességében hetvenmillió forintot csaltak ki gyanútlan emberektől. Az összegek egy jelentős részét Vig Mór ügyvédi letéti számlájára utalták.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában