Botrány

2024.05.27. 07:47

Magyar Péter bizalmasa több száz milliós kárt okozott

A Magyar Nemzet cikkében rámutat, hogy az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb piramisjátékában a Tisza Párt két kulcsfontosságú emberének a neve is felbukkan.

MW

Magyar Péter ügyvéd beszél az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Néhány héttel ezelőtt robbant a hír, hogy a magát a korrupcióellenes harcosként bemutató, a közélet megtisztulását hirdető Magyar Péter egyik legközvetlenebb bizalmasáról, gazdasági vezetőjéről, S. Máriáról kiderült, hogy egy 1200 embert megkárosító csalássorozatban való részvételéért több év szabadságvesztésre ítélte a bíróság – idézi fel a lap.

A Buda-Cash- és a Quaestor-botrányhoz hasonlító piramisjáték szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, F. László, illetve az általuk létrehozott, S. Máriát is a soraikban tudó bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át. Az ikerpár nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában a megtévesztett embereknek. A hálózat 10–30 százalékos kamatokkal csábította a befektetőket, amit csak néhány embernek fizettek ki.

A pénzt többnyire nylonzacskókban, többek között benzinkutaknál, a BankCenter előtt, vagy épp plázák parkolójában adták át, mindezt a kispolgárok és kisnyugdíjasok kárára. A hatóság azóta sem bukkant az eltűnt milliárdok nyomára.

Az átvert emberek között van számos celeb is, de az ügy irataiból az is kiderül, hogy egy ismert magyar milliárdos testvére is áldozatul esett a csalásnak. Megjegyzendő, hogy a bűnbanda alvilági pénzekkel is üzletelt, vezetői a magyar éjszakai élet néhány ismert alakjától is jelentős összegeket vett fel, ám később a százmilliót is meghaladó pénzekkel nem tudtak a kért időben elszámolni. Emiatt, úgy tudni, komoly fenyegetések is érték a bűnbanda vezetőjét, de a „félreértést” végül sikerült tisztáznia.

Az ügyről elsőként író Metropol arról is lerántotta a leplet, hogy 

S. Mária Vogel Evelinnek, Magyar élettársának az édesanyja, akit a baloldal messiása sok nyilvános szereplésére magával visz. S. Mária ugyanis a legszűkebb stábba tartozik. 

Ő kezeli a számlákat, fizeti a beszállítókat, színpadi technikát, testőröket, irányítja, kezeli a hirtelen százmilliókkal felduzzasztott Magyar-közösség pénzügyeit. A színpadra lépés előtt jellemzően vele vált szót utoljára Magyar Péter – emelte ki a Metropol.

Magyar Péter gazdasági vezetője a bűnözői tevékenysége alatt azt hazudta a károsultaknak, hogy a médiába, filmgyártásba fekteti be a pénzt, így fizet majd magasabb hozamot. 

A bírósági ítélet kimondta, hogy egy károsultra vetítve ő okozta a legnagyobb kárt, miután 108 milliót csalt ki egyetlen embertől. Volt, akit rábeszélt arra, adja el a lakását, hogy a pénzt majd „megforgathassa” 

– írta korábban a lap. A Magyar Nemzet a bírósági iratok alapján azt is megírta, hogy S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

Fontos megemlíteni, hogy amikor már összeomlóban volt a piramisjáték-hálózat, a bűnbanda vezetője le volt tartóztatva, a vele végig szoros kapcsolatban álló S. Mária ennek ellenére tovább folytatta a zavaros ügyleteket és több sértettet is rábeszélt „befektetésekre”.

Az ügyben egyébként már jogerős döntés született, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila jövőre szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben.

Még le sem csillapodott a Magyar Péter bizalmi emberét, élettársának édesanyját körüllengő botrány, máris újabb bomba robbant: kiderült, hogy az ügynökmúlttal is terhelt, S. Máriát is ismerő Deák Boldizsár, a Tisza Párt alapítója is belekeveredett a milliárdos csalássorozatba.

A bírósági iratokból kiderül, hogy a bűncselekmény-sorozatban Deák Boldizsár neve is felbukkant. Mivel a férfi az ügy több szereplőjével is kapcsolatban állt, így nyilván többet tudhatott a csalássorozatról, mint egy átlagember, igaz, a perben mint sértett, csak tanúként szerepelt.

A cikk folytatása a részletekkel IDE kattintva olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában