Otthon

2013.10.28. 18:34

Ragyogjanak az ablakaink

Az ablaktisztítás nem túl hálás dolog, mert viszonylag hamar újra beporosodnak az üvegtáblák.

Varga Ibolya

Se nagyhidegben, se verőfényes napsütésben ne tisztítsunk ablakot, mert a foltok meglátszanak. A legjobb a szürke, felhős idő. Ha a szennyezett ablak kültéri részét forró, ecetes vízzel mossuk le először, egyszerűbb lesz a munka. Portaszító réteget hozhatunk létre, ha pár csepp denaturált szeszt adagolunk az ablaklemosó vízbe. A megkeményedett légy- és madárürüléket az ablakról legkönnyebben denaturált szesszel távolíthatjuk el.

A zsíros konyhaablak tisztítása sem igényel drága ablaktisztítószert: használjunk helyette jó minőségű edénymosogatószert nagyon híg koncentrációban. Az autóablak-tisztítószer jóval erősebb, olcsóbb és kiadósabb, mint a házablakokra készült változat. A tejüveget eredményesen úgy tisztíthatjuk meg, ha ecetes vízzel mossuk le. A jeges ablak sós vízzel lehetséges. Öt dekagramm étkezési sót adagolunk fél liter vízhez, az oldat pár percen belül felmarja a jeget. Legkönnyebben szarvasbőrrel vagy bolyhot nem hagyó textíliával törölhetjük meg az ablakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!