Otthon

2015.07.22. 18:23

Íme 9 módszer, amivel megtalálható az elveszett távirányító (x)

Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor a fárasztó munkanap után hazaérve alig várjuk, hogy végre bekapcsoljuk a televíziót, vagy elindítsuk kedvenc DVD filmünket, ám a távirányítót mégsem találjuk.

Bár a legtöbb televízió kezelhető manuálisan is, de beláthatjuk, hogy ezzel a televíziózás sokat veszít élvezeti értékéből, pláne, ha a számtalan rendelkezésünkre álló csatornára gondolunk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbbször egészen banális helyen bújik meg a kis eszköz, így érdemes sorra venni ezeket akkor, ha sehol sem leljük azt. A távirányítók szakértője, a HDplanet most összegyűjtött kilenc tippet annak érdekében, hogy gyorsan megtalálja az eltűntnek hitt alkalmatosságot.

1. Ahelyett, hogy valami bonyolult helyre gondolna, nézze meg először ott, ahová rendszerint tenni szokta a távirányítót. Néha a megoldás egyszerűbb, mint hinnénk.

2. Gyakran előfordul, hogy rádobunk egy újságot, vagy a nappaliban felbontott levélkupac alján hever, így a keresést érdemes az asztallal kezdeni. Szedjen le róla mindent, emelgesse fel az újságokat, hiszen akár egyetlen boríték alatt is megbújhat.

3. Nem ritka, hogy az ágyban elalszunk, és hiába az időzítő, és a kikapcsolás, a távirányító az éjszakai forgolódás közepette a párna alá csúszik. Az ágyneműk között nagy valószínűséggel megtalálja majd.

4. Ha nem járt eredménnyel az eddig felsoroltakkal, lehet, talán egy szinttel lejjebb, a földön kell keresgélnie.

5. Az ágy alatt, vagy az asztal környékén leesve nagy valószínűséggel sikerrel járhat.

6. Sokan részesítjük előnyben a meleg takarókat az esti filmezéshez, ám a távirányító jól meg tud bújni a textíliák között.

7. Érdemes lehet megkérdezni a család tagjait, hátha látták valahol. Van, hogy a hűtő mellett a konyhapultra kerül, amikor este kimegyünk egy pohár tejért.

8. A mindennapi teendőkön elgondolkodva akár a konyhaszekrénybe is betehetjük anélkül, hogy emlékeznék arra.

9. Ne feledkezzünk meg a gyerkőcökről sem, talán éppen a játékos dobozba keveredett a távirányító. Az eszköz fontosságával a kicsik nem mindig vannak tisztában, és gyakran játéknak vélve saját kincseik közé rejtik azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!