Paloznak

2017.07.12. 14:10

Meseközpont önkéntesekkel Paloznakon

PALOZNAK - A Meseközpont Alapítvány gyermekvédelmi gondoskodásban, nevelőszülőknél és gyermekotthonban élő gyerekeknek, és az őket segítő szakembereknek nyújt támogatást, rendez programokat, foglakozásokat.

Szendi Péter

Az alapítvány munkatársa, Zámborszky Eszter már régóta ténykedik egy borsodi kis falu, Halmaj nevelőszülős családjaival, s idén nyáron őket is meghívták a paloznaki Meseközpontba táborozni.Hosszú út vezetett otthonukból Paloznakra. Életükben először látták a magyar tengert, s napról napra újabb programokon vettek részt a központ munkatársaival és önkénteseivel.

A tábor fő témája az érzékelés volt, amit mesékkel, játékosan dolgoztak fel. Különböző hangszerek hangját próbálták követni, egymást a kezéről felismerni, ételeket és fűszernövényeket ismertek fel az ízük, illatuk alapján. Balatoni felfedezőutat tettek sétahajón, szalonnát sütöttek, alkottak tarisznyát, megformázták családtagjaik képmásait, és készültek róluk tréfás csoportképek.

Az utolsó napi Aranyhajszál Fesztivál a mesélés, ének és zsonglőr-mutatvány után táncos mulatságba torkollott. Az alapítvány sokat köszönhet támogatóinak, segítőinek. Akit érdekel, hogyan segítheti a Meseközpontot, annak érdemes ellátogatnia a weboldalukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!