Pápa

2012.02.07. 13:45

Szigorú civil törvényi előírások

Pápa - Hétfőn közgyűlést tartott a városi és környékbeli civil szerveződéseket tömörítő Civil Háló Szövetség. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban rendezett összejövetel sarkalatosa pontja az új törvény volt.

Nagy Imre

Elsőként Unger Tamás alpolgármester tartott tájékoztatót a város készülő közművelődési koncepciójáról, a helyi közösségekkel kapcsolatos elképzelésekről, a szervezeteket érintő támogatási rendszerről. Mint mondta, a városi koncepció márciusban kerülhet a testület elé, elkészítésekor figyelembe veszik a beérkezett ötleteket, javaslatokat. Az elképzelés alapelvei az átláthatóság, a pénzügyi fegyelem, a szorgalmazott egyesületi forma lesznek, ezek alapján működik majd a célirányos pályázati támogatási rendszer.  



Dr. Baloghné Uracs Marianna, a vezetőség tagja és Gáncsné Hajmási Tünde pénzügyi munkatárs az új civil törvény főbb ismérveit ismertette a szervezetek képviselőivel. Kitértek az új elemekre, és elidőztek a közhasznúság új, törvényi feltételeinél, ami számos szervezetnél okozhat anyagi többletkiadást. A résztvevők kérdései a vidéki szervezetek támogatására, egy pápai ifjúsági ház, illetve egy drogprevenciós központ létrehozására, a Somogyi Galéria épületének vendéglátóipari hasznosítására, illetve a zsinagóga, mint lehetséges közösségi tér felújítására vonatkoztak. A közgyűlés zárásaként Veszpréminé Turtsányi Valéria vezetőségi tag tájékoztatott egy TÁMOP-os pályázatról, ami az önkéntesség szemléletének finanszírozását és a térségben való elterjesztését, illetve egy szolgáltató iroda létrehozását célozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!