Pápa

2012.04.06. 17:04

Agrárexpo májusban

Pápa - Most már biztos, idén is lesz agrárexpo a városban, csak nem Szent György napján, hanem május 18-19-20-án a sportcsarnokban és környékén, sok programmal.

Varga Ibolya

- Nem szakad meg a folyamat, melyben a helyi és a környékbeli mezőgazdasági és élelmiszeripari termelők bemutatkozhatnak - jelentette be dr. Áldozó Tamás, a város polgármestere. A vásár megszervezéséhez a szaktárca szakmai segítséget ígér, az Agrármarketing Centrum anyagi támogatást. Ebben az évben is arra törekednek, hogy a családokkal ismertessék meg a mezőgazdasági termékeket, a hazai árukat, a hungarikumokat.

Állatbemutató is lesz, pontosan nem tudni, hogy milyen állatokkal érkeznek a tenyésztők, de a lovak biztosan kapnak teret. A nyitónapon Pápán tartja ülést az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága.

Sipőcz István, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke elmondta, ebben az évben is társszervezője az agrárexpónak az agrárkamara megyei szervezete. Március 22-én tartották a Veszprém megyei palackos borok versenyét, mely a vásár kísérőrendezvénye.   A versenyre 22 bort nevezett be  hetvenhét borász. A díjakat az expón adják át. Nem marad el a vasárnapi vadásznap sem. A szakmai előadásokon például  a borászattal, az agrártámogatásokkal, a kölcsönös megfeleltetéssel  foglalkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!