Pápa

2012.04.19. 13:51

Pápa biztonságos város

Pápa - Soron következő ülését tartotta csütörtök délután a város képviselő-testülete.

Nagy Imre

Napirend előtti hozzászólásában Pingiczer Sándor, az MSZP képviselője kérte a testületet, hogy a talajterhelési díjjal - ami az utóbbi években mintegy tízszeresére emelkedett - kapcsolatos tényekről megfelelően tájékoztassák az érintetteket. Módosította a testület az előző ülésen minősített többséget el nem érő költségvetési rendeletet, aminek alapján a kiemelt civil szervezetek meghívásos pályázaton vehetnek részt.



Az elnyerhető összeg összesen 10,5 millió forint. Több ellenzéki észrevételt váltott ki a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásról szóló rendelet-tervezet, ami Pingiczer képviselő szerint nem megfelelően kidolgozott törvényi háttérrel bír. Elfogadta a testület a város közbiztonságáról szóló rendőri beszámolót. Az ülésen részt vett dr. Töreki Sándor megyei, és Szappan Csaba városi főkapitány, válaszoltak a testület tagjainak felvetéseire.



Dr. Töreki Sándor kifejtette, hogy a pápai rendőrök 2011-ben végzett tevékenységére a szakmai szervezettség és a helyi problémák iránti nyitottság volt a jellemző. Ennek eredménye az, hogy nyomozási eredményesség tekintetében országosan a tizedik, a betörések felderítése terén a 2. helyen áll a pápai kapitányság.  Az ülésen többek között beszámolt a városi polgárőrség és a Családok Átmeneti Otthona intézményvezetője is. A testületi ülés vegyes ügyek tárgyalásával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!