Pápa

2012.09.25. 07:44

A módszertani kultúrát fejlesztik

Pápa - Egy nyertes TIOP-pályázatnak köszönhetően bővült a nyári időszakban az önkormányzati fenntartású általános- és középiskolák digitális eszközparkja. Az ünnepélyes projektzárót hétfőn délelőtt tartották a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményében.

Nagy Imre

Az iskolák igazgatóit, pedagógusait elsőként Rádi Róbert, a polgármesteri kabinet vezetője köszöntötte, aki többek között elmondta, hogy az interaktív táblák, oktatócsomagok hozzájárulnak a korszerű, színvonalas, a mai követelményeknek megfelelő oktatáshoz. Boros Katalin projektmenedzser a pályázat részleteit ismertette. Az iskolák közt hatvan darab tantermi csomagot, százötvenkilenc darab számítógépet, monitort és jogtiszta szoftvert osztottak szét. Ezek beszerelése, illetve a pedagógusok oktatása a nyári időszakban rendben megtörtént, így a tanulók már használatba is vették a digitális oktatás új eszközeit.


A projektzárón megszólaló igazgatók, pedagógusok mind egyetértettek abban, hogy a táblák és kiegészítők használata nagyban hozzájárul a módszertani kultúra fejlesztéséhez, de nem helyettesítik a pedagógust. A táblák használata felkészülést igényel, ám mindezt korszerű programok is segítik. A tanulók érdeklődéssel fogadták az új technikát. Mindennek igazolására Peka András, a PGSZKI matematika tanára bemutató órát tartott az egyik 11. évfolyamos szakközépiskolás osztállyal. Mint azt Rádi Róbert megfogalmazta, az oktatócsomagokat az önkormányzat utolsó ajándékaként kapták az iskolák, amik 2013. január 1-től állami fenntartású intézményekké válnak.

Fotó: Nagy Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!