Pápa

2013.02.26. 13:59

Bővül az evangélikus iskola

Tavaly nyáron sajtótájékoztatón jelentette be Polgárdi Sándor esperes, hogy a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola állami forrást kapott tervezett négy tanterembővítéséhez.

Nagy Imre

Az elképzelést az evangélikus egyház is támogatta. A számos terv között elkészült egy lutheránus fejlesztési sziget koncepciója is, a Pápai Evangélikus Egyházközség pedig, mint az iskola fenntartója elérkezett az intézménybővítés alapkőletételéhez. Ezért tartottak sajtótájékoztatón kedden az evangélikus gyülekezeti házban. Az új szárny tervezője Gáncs Attila építész, a kivitelező a Bótakő Kft.lesz.

- Az elkövetkező években 224 diáknak adunk olyan új otthont, ahol a szabály szerint előírt terület a rendelkezésükre áll. Az evangélikus építészetben mindig is jelen volt a csendes nagyság, az építészek által megálmodott tiszta forma. Itt mindent a már meglévő épített örökségünkhöz kellett hangolni - fogalmazott Polgárdi Sándor esperes, köszönetet mondva a segítségért dr. Kontrát Károly államtitkárnak, Szászfalvi László miniszteri biztosnak, és Szemerei János püspöknek, akik nélkül az elképzelés nehezen valósulhatott volna meg.

 

 

Csizmadia László műszaki ellenőr, Gáncs Attila építész, Szücs Gábor iskolaigazgató, Polgárdi Sándor esperes, Németh Tamás, a bonyolító képviselője és Zsegraics Gyula, a Bótakő Kft. ügyvezetője a tervekkel (Fotó: Nagy Imre)

 

A projekt bonyolítója a Pápai Városfejlesztő Kft., a műszaki ellenőr Csizmadia László.

- Úgy gondoljuk, március 3-án elkezdődhet a munka, és tudjuk tartani az előre megtervezett ütemet.  Reményeink szerint méltó oktatási intézményt tudunk építtetni, ami egy diákvárosban azt a magas szintű oktatást szolgálja majd, aminek sok diák lehet a polgára - mondta Polgárdi Sándor.

Ezt követően a szakemberek számoltak be a projekt előzményeiről és a tervezett munkákról. Az intézményegység alapkövét március 3-án, vasárnap délelőtt Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke helyezi el ünnepi istentisztelet keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!