Pápa

2013.02.15. 14:55

Mackóinvázió a Pegazus Színházban

Játékmackók százai költöztek be a Pegazus Színház barlangjába, ahol a társulat vezetése negyedik alkalommal állított össze mackókiállítást.

Polgár Tibor

Immár 1100 darab, különféle anyagból készült maci heverészik, üldögél, álldogál, támaszkodik, himbálózik a Pegazus Szent István úti színházépületben a gyerekek nagy-nagy örömére. A kiállítás az egészen aprótól kezdve az ölbe vehetőn át a gyermekméretűekig bezárólag vonultat fel mackókat, amelyek változatos hangulatokat sugározva többféle téma köré csoportosulnak.

Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház igazgatója lapunknak elmondta, a játékmacik között látható egy-két matuzsálem korú darab is. Habár a legöregebb medve korát nem lehet pontosan tudni, de biztosan átlépte már a nyugdíjkorhatárt, és még mindig eredeti állapotában díszeleg.

A Pegazus Színház pápai barlangjában több mint ezer darab játékmaci várja az érdeklődőket (Fotó: Polgár Tibor)

A színház vezetője hozzáfűzte, a társulat tagjainak megvan a saját kedvencük az öt-hat éve gyarapodó gyűjteményből, azonban év közben nem sokat látják a macikat, ugyanis azok – helyhiány miatt – általában zsákokban alusszák téli álmukat. A kollekció nagy része egyébként Sarkadi Nagy László tulajdonát képezi, aki rendszeresen kap ajándékba újabb játékmackókat a barátoktól, ismerősöktől, a színház látogatóitól.  A macik ingyenesen látogathatók hétfőnként és keddenként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!