Pápa

2013.04.09. 13:53

Éremgyűjtők pápai találkozója

Százötven-százhatvan asztalon mutatkoztak be a Dunántúl éremgyűjtői az elmúlt hét végén a pápai Petőfi gimnázium aulájában. A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Pápai Csoportja idén is bizonyította a jó szervezőkészségét.

Nagy Imre

Csurgótól Dunaújvárosig, Körmendtől Esztergomig, Budapestig mozgatta meg a közös hobbi a 32. Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozó résztvevőit, a rendezvény - a hagyományoknak megfelelően - szépszámú érdeklődőt vonzott.

- Az idei találkozókat a nagykanizsai gyűjtők kezdték meg március 14-én, ám tudjuk, hogy abban az időben a hó miatt közlekedni sem lehetett. Két hete a szombathelyiek tartottak gyűjtő találkozót, oda mindig elmegyek, mert kiváló helyszíne a pápai rendezvény szervezésének - mondta el Lóky György, a pápai csoport elnöke, aki azt is elintézte, hogy a pápai találkozóra - ahogyan azt a gyűjtőtársaknak ígérte - kisüssön a nap.

(Fotó: Nagy Imre)

- Mindenki irigyel bennünket a környezetért, a gimnázium aulája tökéletes helyszíne a rendezvénynek. Áttekinthető a helyszín, és elegendő a kiszolgáló helyiség is. Volt időm már kicsit körülnézni, és találtam is egy kedvemre való érmét. A laikus számára nem igazán érdekes, de én még soha nem láttam egy gyűjteményben sem - fogalmazott Lóky György.

A találkozón a hagyományoknak megfelelően úgynevezett kisárverést is tartottak, ahol egymásra licitálhattak a gyűjtők, majd tizenegy órakor kisorsolták az értékes tombolatárgyakat is.

(Fotó: Nagy Imre)

Az érmek, régi pénzek mellett a már megszokott katonai felszerelések, fegyverek, bélyegek, képeslapok, jelvények, történeti kiadványok, könyvek is vonzották a tekintetet. Természetesen idén is elkészült a találkozó pénze, egy ötszáz forintot érő, a büfében levásárolható, de akár a gyűjteménybe is helyezhető bankó, amit Gárdonyi Géza arcképe díszített. A szervezők becslése szerint több mint félezren fordultak meg a délelőtt folyamán a találkozón, bizonyítva, hogy a harminckettedik alkalommal rendezett érmes seregszemle töretlen népszerűségnek örvend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!