Pápa

2013.06.11. 15:43

Jó ütemben épül a pápai evangélikus iskola

Alig pár hónapja kezdődtek a munkálatok, és már tető alatt van a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola új szárnya. A bővítés üteméről a közelmúltban tartottak sajtótájékoztatót az építtetők és az építők.

Nagy Imre

- Az időjárás részben hátráltatta a munkálatokat, és sok, előre nem látható problémával is szembesültünk. Nagy kihívást jelentett az a tény, hogy nem tudtuk, mit takar a föld. A készülő liftakna közepén például egy elektromos vezetéket találtunk, ami a templomunk áramellátását biztosítja. Ennek a kiváltása nagy feladat. Az Árok utcán pedig 200 négyzetméternyi járda- és útfelületet kell majd helyreállítanunk. Ez növeli a beruházás költségeit. Mégis a tervezett ütem szerint haladunk, közeledünk a második végrehajtási szakaszhoz, amiben a tetőt és a héjazatot, valamint a külső és belső vakolást adhatjuk át - fogalmazott Polgárdi Sándor esperes, aki elmondta, hogy a tervek szerint a kivitelező augusztus 2-ára befejezi a munkát.

Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kftz. ügyvezetője és Csizmadia László műszaki ellenőr a tervekkel (Fotó: Nagy Imre)

Csizmadia László műszaki ellenőr a szerkezeti kivitelezésről számolt be a sajtó képviselőinek. Mint mondta, június 15-re az épület szerkezetkész lesz. Eddig körülbelül 200 köbméter betont, 14 tonna vasat, 530 négyzetméter hőszigetelő falazóblokkot és 270 négyzetméter hang gátló falat használtak fel, illetve készítettek el. Németh Tamás, a bonyolító Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője szintén elégedett az eddigi munkával.

- Amikor a feladatot elvállaltuk, nem gondoltuk, hogy ennyi gondunk lesz menet közben. Sokszor improvizálni kellett az épületek fölötti és alatti kábelek, az Árok utcai légvezeték miatt. A támogatásban foglalt ütemet mégis sikerült teljesíteni, minden a terv szerint halad - mondta el az ügyvezető.

Végül Zsegraics Gyula, a kivitelező képviseletében adott hangot annak a reményének, hogy a vállalt határidőre átadják az épületet. A sajtó munkatársai ezt követően megtekintették az építési munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!