Pápa

2013.08.01. 13:38

Századik születésnap

Egy évszázad szinte felfoghatatlanul hosszú idő egy ember életében, a pápai Németh Józsefné pedig azon ritka szerencsések közé tartozik, akik végigéltek száz esztendőt.

Polgár Tibor

Németh Józsefné, leánykori nevén Nagy Anna Noszlopon született 1913. július 26-án, azonban immár több mint 60 éve Pápán él, a húsgyárból ment nyugdíjba.

Anna néniről a lánya gondoskodik, aki elmondta, édesanyja hosszú életének titka a sok-sok elvégzett munka. Az egyik legidősebb pápai lakost 100. születésnapja alkalmából a minap személyesen köszöntötte otthonában dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a helyi önkormányzat nevében.

 

Dr. Áldozó Tamás átnyújtja a születésnapi tortát Anna néninek, aki szerencsére jó egészségnek örvend (Fotó: Polgár Tibor)


A városvezető virágcsokorral, tortával, emléklappal, a százéves pápaiaknak járó százezer forinttal, valamint Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét és jókívánságait tartalmazó díszes plakettel gratulált a korához képest jó egészségnek örvendő ünnepeltnek. A köszöntés végén dr. Áldozó Tamás jó egészséget, erőt, valamint nyugodt éveket kívánt Anna néninek és családjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!