Pápa

2013.09.19. 11:47

Rendőrök a diákokért

A Pápai Rendőrkapitányság az idei tanévben is elindította Az iskola rendőre programot.

Nagy Imre

Ehhez már több éve az összes, a területen működő általános iskola csatlakozott Tavaly a középiskolákkal is megszületett az együttműködési megállapodás. A program részleteiről Császárné Elek Veronika alezredes, a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója tájékoztatta lapunkat. 

– Szeptemberben rendőrök állnak ott, ahol az iskola közelében veszélyesebb gyalogos átkelőhely van, tehát nagyobb forgalomra lehet számítani. Így a Tarczy, a Balla Róbert téri, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola, az Erkel, a Munkácsy, a Szent István iskola alsó tagozata és az Acsády iskola előtt vigyázunk a rendre, mégpedig a polgárőrökkel megerősítve.

Szeptember 2-án reggel az Erkel iskolánál megjutalmaztuk azokat a járművezetőket, akik átengedték a gyerekeket a zebrán. Ugyanezen a napon a kerékpárral érkező gyerekek járműveit a Közlekedésrendészeti Osztály rendőrei megvizsgálták, hogy rendelkeznek-e a kötelező tartozékokkal.

Minden gyermeknek egy Érj haza! feliratú fényvisszaverő karkötőt ajándékoztunk, és hazavittek egy szülőknek szóló levelet is. Utóbbiban részleteztük a kerékpár kötelező tartozékait, és kértük a szülőket, hogy a gyerekek biztonságos közlekedése érdekében pótolják a hiányzókat. A kezdeményezést szeptember 13-án, a Munkácsy diákjainál megismételtük. Mind a tanulók, mind a pedagógusok pozitívan fogadták a kezdeményezésünket, amit szeretnénk folytatni – tájékoztatott Császárné Elek Veronika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!