Pápa

2013.10.12. 14:41

A megtalált idő - Órakiállítás Pápán

Stílszerűen blokkoló óra fogadja a Tarczy iskola aulájának bejáratánál mindazokat, akik szombaton és vasárnap ellátogatnak a kilencedik alkalommal megrendezett Pápai Órakiállítás és Börze helyszínére. Idén tizenkét óraforgalmazó cég hozta el harminc-harmincöt óramárkáját az ország egyetlen vidéki kiállítására.

Nagy Imre

A választék elképesztő, a standok szemet gyönyörködtetőek, szászszámra mérik az időt a kisebb-nagyobb kar- és faliórák. Az egyik sarokban, Balogh István órásnak köszönhetően kiállítás fogadja a látogatót: a szentgotthárdi Első Magyar Óragyár zsebóráit és emléktárgyait tekinthetjük meg, ezek a kecskeméti Hanga Múzeumból származnak. Ezt jól egészíti ki a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum e célra összeválogatott anyaga.

Megérkeztek a börzések is: az ország számos pontjáról tizenhatan kínálják kincseiket. Ez az a hely, ahol alkudni is lehet, sőt, kell is. A rendezvényt annak fővédnöke, dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára nyitotta meg szombaton délelőtt tíz órakor.

- Jó hírem van, időben vagyunk. Megtaláltuk az időt, és az is megtalált bennünket, immár a kilencedik alkalommal. Mindannyiunk öröme, hogy a kiállítás a város nagyrendezvényei közé nőtte ki magát, és bízom abban, hogy mind forgalmazóként, mind kiállítóként, mind látogatóként élményt jelent számunkra. Olyan unikális értékeket tekinthetünk meg a két nap folyamán, amiket máshol nem volna módunk – fogalmazott Kontrát Károly.

Az új óramárkák mellett szovjet-orosz órákat és régi svájci időmérőket is megtekinthettek az érdeklődők. A szemet azonban leginkább az új modelleket, köztük az ékszereknek is beillők vonzották. A szervezők, Böröczky Jenő és Balogh István pápai órások, és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, a könnyed szórakoztatásról is gondoskodtak: táncosok, Yo-Yo bemutató, gyermekrajz kiállítás, az egyik márka vízálló, hő- és ütésálló töréstesztje, és számos egyéb műsorszám várja két napon át az érdeklődőket, akik vasárnap délután a legszebb kiállító standra, illetve női és férfi karórára is szavazhatnak.

Nem csupán a vájt fülűeknek szól tehát a rendezvény, de kellemes családi programként is szolgál mindazok számára, akik szeretik nyomon követni az idő múlását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!