Pápa

2013.10.07. 11:43

Idősekről emlékeztek meg a pápai bajtársak

Jóban-rosszban összetartó közösség a Pápai Honvéd Bajtársi Klub. Összejöveteleik rendszeresek, meghívott előadóik aktuális témákról tájékoztatják a tagságot. Az elmúlt hét végén az idősekről emlékeztek meg.

Nagy Imre

A Helyőrségi Művelődési Otthon előtt gyülekezőket Major Anna, a klub vezetője köszöntötte, majd a hagyományoknak megfelelően a résztvevők koszorút és mécseseket helyeztek el az elhunyt bajtársak, klubtagok emléktáblájánál.

Az ünnepi összejövetel a nagyteremben folytatódott, ahol Farkasdi Lajos alelnök emlékezett meg az Idősek napja jelentőségéről.

- Megbecsülés, törődés és tisztelet: ezeket kell a fiatalabb generációnak gyakorolnia. Mindennapi munkánkban az elődök példájából merítünk erőt, hitet és bátorságot - fogalmazott az alelnök, aki az arany és az ezüst értékével, időtállóságával hasonlította össze az időskor bölcsességét és tapasztalatát.

A Honvédelmi Minisztérium képviseletében Márton Zsolt őrnagy osztotta meg ünnepi gondolatait a hallgatósággal, ismertetve a honvédségnél bekövetkezett, az időskorúakat is érintő változásokat.

A köszöntők után elismeréseket, emléklapokat adtak át. Elsőként Csillag Lászlót szólították, aki sorkatonai idejét töltötte Pápán, ám azóta is támogatója a klubnak és a bajtársak által kezdeményezett programoknak. Emléklapot kaptak a szervezeten belül működő kiscsoportok is, valamint az elnökség, születésnapja alkalmából, virággal köszöntötte Major Anna klubvezetőt. Az emlékezés délutánját Gosztola István versmondó és a Vidám Nagyik műsora színesítette, majd a nap közös vacsorával és baráti beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!