Pápa

2013.11.03. 15:55

A szolidaritás órája

Pápa - Idén is megtartotta a szolidaritás óráját az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) Gondozási Központja a hajléktalanok átmeneti szállásán. A rendezvény célja, hogy még a tél beköszönte előtt az otthontalanokra irányítsa a figyelmet.

Polgár Tibor

Oláh Márta, a gondozási központ vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Türr István Gimnázium diákjai a saját gondolataikból, valamint versekből álló műsorral színesítették a meghitt összejövetelt. Oláh Márta úgy fogalmazott, a szolidaritás óráját évről évre igyekeznek úgy megszervezni, hogy azon jelen legyenek a szociális ellátást segítő, az ESZI-vel együttműködő civilek, szervezetek képviselői, és persze maguk az ellátottak is.

Forró tea és zsíros kenyér is várta a rendezvény résztvevőit (Fotó: Polgár Tibor)



Mint mondta, ezeken a rendezvényeken minden esztendőben más-más oldalról közelítik meg a hajléktalanság kérdését, ezúttal a középiskolás korosztály véleményére voltak kíváncsiak. Hozzáfűzte, az a mély krízis, amit a hajléktalanság, a hideg, a szegénység indukál, még segítséggel és nagy akaraterővel is embert próbáló. A gondozási központban ezen próbálnak naponta enyhíteni a folyamatos, professzionális szociális munkával, továbbá a november elsejével ismét megnyílt krízisszállóval, amely további hat személynek ad menedéket a már meglévő húszfős átmeneti szálló mellett.

Oláh Márta hangsúlyozta, szüksége esetén pótágyakkal látják el a krízis- és az átmeneti szállót is. A szakembertől megtudtuk, az Arany János utcai hajléktalanszálló felújítására több mint 90 millió forintot nyert el a város uniós forrásból, így ez a telephely nyolc férőhellyel bővül a közeljövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!