Pápa

2014.03.20. 12:05

Egészségnap a Refiben

Idén is megszervezte az egészségnapot a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája.

Munkatársunktól

A nagy múltú tanintézet változatos és tartalmas programjának során Lovas András lelkipásztor a lelki egészségről, a szexualitásról tartott előadást a diákoknak, míg Rokob József ultratriatlonista nem mindennapi teljesítményéről, illetve annak hátteréről számolt be a szép számú hallgatóságnak. A győri fiatalember tavaly megnyerte a világon először megrendezett olaszországi 30-szoros Ironman-versenyt. A versenyzők naponta teljesítettek egy hosszú távú triatlont, amely 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és maratoni futásból állt.

– A nap csúcspontja a baleseti szimuláció volt az udvaron. Ebben aktívan részt vettek a vöröskeresztes tanulók, hiszen ők látták el a sérülteket, továbbá elmondták diáktársaiknak, hogyan kell helyesen eljárni egy ilyen esetben – tájékoztatott Kerpel Péter, az egészségnap szervezője. A refis tanár hozzáfűzte, a program legfőbb célja az volt, hogy az egészséges életmód fontosságára neveljék a gyerekeket, valamint felhívják a figyelmüket az egészséges test és lélek harmóniájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!